Een rondrit maken in de vallei van Aosta is niet mogelijk. Valle d'Aosta bestaat uit een grote vallei tussen hoge bergen en begint aan de Mont Blanc met Courmayeur en eindigt in Pont-Saint-Martin. De Aostavallei heeft een aantal mooie zijwegen. Eentje brengt je noordelijk naar de Grand St-Bernardpas en ander zuidelijk naar de Col du Petit Saint-Bernard. Zeker niet te versmaden zijn de zijwegen die je naar hetNationaal Park Gran Paradiso brengen. Hier stellen we je de hoofdweg voor van Courmayeur naar Pont-Saint-Martin met centraal de stad Aosta.

 

 

De vallei van Aosta begint in Entrèves. Hier ligt de Mont Blanctunnel. Deze tunnel is bijna 12 kilometer lang en werd geopend in 1965. Hier gebeurde in 1999 een grote brand waarbij meer dan 40 mensen het leven lieten. Dit heeft ertoe geleid dat heel wat tunnels in de Alpen veiliger werden en strenge veiligheidsmaatregelen nemen voor het verkeer. De vernieuwde en veiliger Mont Blanctunnel werd terug opengesteld in 2002.

 

Reisdatum :  Zaterdag 29 juni 2019 tot zaterdag 6 juli 2019
Reiscode :  2996201901M
Reissom :  1085Euro
Reisdagen :  8D/7N
Uw Travelbutler :  Ludo Wuyts 
Reisafstand :  926km
Reisdagen :  In 2 dagen
Zakgeldadvies :  €50 per dag
Toeslag Single :  40Euro per nacht

 

Courmayeur


Courmayeur is een zeer bekend wintersportoord met een zeer grote hotelcapaciteit. Het spreekt vanzelf dat deze hotels ook geopend zijn in de zomer. Courmayeur ligt aan de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, en trekt daardoor heel wat zomerse toeristen aan. Het is in de zomer ook een kuuroord en heeft de toerist een immens aantal sportmogelijkheden aan te bieden. Het heeft zelfs een autovrij winkelcentrum. Wellicht ga je als bezoeker aan het feit voorbij dat het een zeer oude verblijfplaats is. Hier liep er immers een zeer belangrijke Romeinse weg die de Alpen kruiste via de kleine St-Bernardpas.

 

 

In een dorpje Palud (Entrèves) een paar kilometers dichter bij de Mont Blanctunnel vertrekt een kabelbaan. Bij mooi weer maak je hier een spectaculaire rit naar de 3842 meter Aiguille du Midi. Daar kan je dan afdalen naar Chamonix of gewoon terugkeren naar de Aostavallei.

Net voor Saint-Pierre kan je de vallei van de Valgrisanche nemen. Net voor het meer van Beauregard kom je in het dorpje Val Grisenche waar je een mooi kerkje (Chiesa di San Grato) kan bezoeken. Rond het meer van Beauregard kan je wandelen maar ook een rondrit maken met de auto. Het meer is 4 km lang en bied je prachtige panorama's.

 

Saint-Pierre
Saint-Pierre is een minder bekende stad in deze vallei en vormt de toegangspoort tot het belangrijke natuurpark Parco Gran Paradiso. In St-Pierre en heel wat andere plaatsen in de Aostavallei ligt het bezaaid met kastelen en forten. Hier zijn er niet minder dan drie kastelen. Eentje, het Castello di Sarre domineert de streek en is bewoond door de koninklijke familie van Savoye. Zij nodigden andere adelijke families uit naar Aosta op vakantie te komen en zo is het toerisme in deze vallei ontstaan.

Kastelen die je nog kan bezoeken zijn het Castello di Saint-Pierre. Het is nu het interessantste natuurmuseum van de Aostavallei. Hier kom je alles te weten over de bergwereld in deze regio. Het Castello Sarriod de la Tour is minder mooi. Het werd gebouwd in de 12de eeuw maar is zoveel verbouwd geweest dat er van die bouwperiode niet veel meer overblijft. Het heeft daardoor een 19de eeuws uitzicht. De kapel en de feestzaal zijn een bezoek overwaard.

 

 

Valle d’Aosta is een regio met heel eigen karakter, met een sterke culturele identiteit en bovenal met veel natuurschoon dat uitnodigt om actief te ontdekken of tot zalig genieten, in elke periode van het jaar. Een korte toelichting verduidelijkt de veelzijdigheid van deze aangenaam verrassende vakantiebestemming in de Noord-Italiaanse Alpen.

 

Natuurbeleving op het dak van Europa
Valle d’Aosta kan je vergelijken met een grote arena vol natuurschoon. De brede vallei en de schitterende zijdalen worden helemaal omringd door majestueuze bergen. Het zijn de hoogste toppen van de Alpen waarvan de namen bekend in de oren klinken: Mont Blanc, Monte Rosa, Monte Cervina en andere giganten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Valle d’Aosta vooral de natuurliefhebber aanspreekt, in het bijzonder zij die op een actieve manier het natuurschoon willen beleven.

 

Extreem vakantieparadijs
Alle sporten kan je er beoefenen, wandelen en fietsen uiteraard, maar ook die activiteiten voor wie eens zijn eigen grenzen wil aftasten en voor extremen of voor avontuur kiest: ijsklimmen, parapente, canyoning, alpinisme, rafting en zoveel andere activiteiten waarvoor ook de nodige infrastructuur bestaat.

 

Inbegrepen :  Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Maaltijden op basis van ontbijt en diner
Tijdens de heen en terugreis maaltijden op basis van ontbijt
Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
Reis - en annulatieverzekering
Drank en andere maaltijden
Uitstappen

 

logo jpstours 316906