Ten westen van Marokko en de Sahara, in de Atlantische Oceaan, bevinden zich de Canarische Eilanden. Ieder eiland heeft zijn eigen schoonheid en bijzonderheden. Als populaire vakantiebestemming reizen steeds meer mensen naar deze prachtige eilandengroep. De Canarische Eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. De oudste eilanden, Fuerteventura en Lanzarote, zijn ongeveer 18 miljoen jaar geleden ontstaan. Een aantal van de eilanden, namelijk La Palma, El Hierro, Lanzarote en Tenerife, zijn vulkanisch nog steeds actief. Dankzij de vruchtbaarheid van lava is vooral de flora op de Canarische Eilanden enorm divers. De Canarische eilanden beslaan tezamen een oppervlakte van 7447 km2 en bevatten een spectaculaire afwisseling aan landschappen. Van stranden en woestijngebieden tot bergketens en subtropische wouden. Door passaatwinden vanuit de Sahara hebben de eilanden het gehele jaar door een warm klimaat met temperaturen van gemiddeld 18 graden in de winter en 28 graden in de zomer.

 

 

Gran Canaria ligt in het hart van de Canarische archipel en is het op twee na grootste eiland. Met 710.000 bewoners is het één van de dichtstbevolkte eilanden en het heeft meer dan de helft van het totaal aantal bewoners van de archipel. Haar populariteit is groot met jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen bezoekers voor een zonnige vakantie.

Wij verblijven in het Oasis Lanz Beach Mate

Oasis Lanz Beach Mate op het eiland Lanzarote beschikt over kamers en appartementen in de badplaats Costa Teguise. U verblijft op 350 meter afstand van het Jablillo-strand. Er zijn 2 buitenzwembaden en een tennisbaan aanwezig. Alle appartementen hebben een privébalkon.

Elke appartement biedt een keuken met een magnetron, een oven, een waterkoker en een koffiezetapparaat. U vindt er ook een lounge met een satelliet-tv. De badkamers zijn voorzien van een föhn. Verder heeft elke gerenoveerde kamer een minibar.

In de moderne bar & restaurant wordt meerdere avonden per week liveamusement georganiseerd. En u kunt er ontbijten of dineren. WiFi is gratis in de openbare ruimten. De receptie is 24 uur per dag geopend.

Op 3 km afstand is de golfclub Costa Teguise Golf gevestigd. Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, bevindt zich op 6 km afstand van Oasis Lanz Beach Mate.

De vulkaankegel Pico de las Nieves bevindt zich in het midden van het eiland en laat zijn berghellingen tot aan de oceaan lopen, doorsneden met diepe ravijnen (barranco's). Door een bergketen wordt Gran Canaria qua klimaat in twee zones gesplitst. Het groene noorden is vochtiger en vruchtbaarder dan het droge en hete zuiden. Mede door de afwisselende landschappen van steile rotswanden in het noorden tot de gelijkmatig aflopende hellingen in het zuiden, wordt het eiland ook wel als een miniatuurcontinent gezien.

De hoofdstad Las Palmas ligt in het noordoosten en heeft een koloniaal verleden, terug te vinden in de diverse musea. Gecombineerd met de stranden in het zuiden waar de zon het gehele jaar aanwezig is, maakt dit het eiland tot een geliefde bestemming voor toeristen. Las Palmas is de grootste stad van de archipel en is al sinds de stichting in 1478 een belangrijke haven voor alle schepen die rond het Afrikaans continent voeren. Hollandse piraten hebben in 1599 de stad geplunderd. Maspalomas in het zuiden is één van de grootste toeristenoorden van heel Spanje. Het is aangelegd rond het Playa del Inglés met zijn vele bars, restaurants, discotheken en niet te vergeten goudgele stranden.

 

 

Reisdatum :  Zondag 31 mei 2020 tot zondag 7 juni 2020
Reiscode :  3105202001V
Reissom :  €975
Reisdagen : 8D/7N
Uw Travelbutler :   Japie Swings
Reisbijzonderheden : 
Zakgeldadvies :  €50 per dag
Toeslag Single :  €40 per nacht

 

Cultuur

De bevolking van de Canarische eilanden is enthousiast in het behouden van diepgewortelde tradities en kunstnijverheid. De ambachten omvatten onder meer borduurwerk, keramiek, kantklossen en houtsnijwerk. Elk eiland heeft zijn eigen specialiteit. La Gomera staat bekend om zijn gevlochten manden, Tenerife is het centrum voor traditionele potten in Guanche stijl en op El Hierro maakt men schitterend geweven tapijten en tassen. In de stad Ingenio op Gran Canaria vindt u het mooiste borduurwerk van de eilanden. Deze ambachten komen voort uit invloeden van allerlei culturen, waarvan de Guanche-ontwerpen het meest authentiek zijn. Deze zijn nagemaakt van archeologische vondsten en worden traditioneel uitgevoerd. Het betreft dan vooral aardewerk in de Moors-geïnspireerde Azulejos stijl. Ook Carnaval speelt een grote rol op de Canarische eilanden. Het Carnaval van Santa Cruz op Tenerife met spectaculaire kleding en Latijns-Amerikaanse muziek, wordt wel vergeleken met de spektakels van Rio de Janeiro en New Orleans. Deze vindt jaarlijks plaats tijdens de 10-14 dagen voor de Aswoensdag.

 

 

Geschiedenis

De vroegste geschiedenis van de Canarische eilanden is gehuld in mythen en legenden. Sommige zagen de eilanden als het verzonken Atlantis, anderen noemden ze de 'fortuineilanden' waar geen zorgen bestonden. Een vrij nauwkeurige kaart van de Egyptenaar Ptolamaeus gaf de Canarische eilanden weer als de rand van de wereld. Rond de tweede eeuw v.C. werden de eilanden bewoond door een groep immigranten uit Noord-Afrika. Deze groep, de Guanchen zijn bekend als de oorspronkelijke inwoners van de eilanden. Maar een eeuw vroeger woonden er al mensen. Hoewel wetenschappers het niet eens zijn over de oorsprong van deze mensen zijn ze volgens een prominente theorie mensen uit het Cro-Magnon tijdperk. Ze waren lang, goed gebouwd met smalle schedels. Na de val van het Romeinse rijk werden de eilanden meer dan 1000 jaar door de Europeanen vergeten. Ze werden herontdekt door zeelieden uit het Middellandse zeegebied. In 1312 bereikte Kapitein Lanzarotto het meest noord oostelijke eiland. Dit eiland werd later naar hem vernoemd.

 

 

 

Langzaam werden de voordelen van de eilanden ontdekt en in 1402 begon de verovering op de Guanchen op Lanzarote. Twee jaar later veroverden de 'conquistadores' met weinig tegenstand de dunbevolkte eilanden El Hierro en Fuerteventura. De Portugezen volgden in de voetsporen van de Spanjaarden, echter de rivaliteit duurde tot 1479 met een verdrag dat de Canarische eilanden aan Spanje deed behoren. De daarop volgende jaren volgde een bloedige verovering van de rest van de eilanden. In 1483 Gran Canaria, vijf jaar later gevolgd door La Gomera, in 1495 Tenerife (dat het meeste tegenstand bood) en tot slot in 1496 La Palma.

 

 

 

De naam 'het groene eiland' is geheel terecht, want La Palma heeft adembenemende plekken en een enorme diversiteit aan vegetatie. De oorzaak hiervan ligt in de hoeveelheid regen die valt en in het vermogen van de Canarische pijnbomen om nevel te condenseren. Tezamen met de Canarische zon en het vruchtbare lava een vormt dit een succesvolle basis voor planten. De vegetatie bestaat uit subtropische bossenlaurierbossen met enorme varens, maar ook uit lagergelegen lavavelden met vetplanten en cactussen.

 

Inbegrepen :  Vluchten vanuit Brussel naar de Canarische Eilanden
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Transfer bij aankomst 
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
  Reis - en annulatieverzekering
  Andere maaltijden en drank
  Uitstappen