Een en al natuurbeleving bieden de verschillende regio's van Beieren. De unieke landschappen laten zich het best verkennen op de vele wandel- of fietspaden. Adembenemende uitzichten en idyllische dalen, diepblauwe meren en ongerepte bossen nodigen uit tot ontdekkingstochten

De Beierse alpen - meren, bergen & cultuur

In het zuiden van Beieren, van de Allgäu in het westen tot Oberbayern in het oosten, omgeven door steile bergen en zacht glooiende heuvels vind je zo’n 300 meren die als donkerblauwe saffi eren liggen te glinsteren in het licht van de zon.

 

De Beierse Alpen staan bekend om hun enorme rijkdom aan landelijke tradities. Levendige steden, pittoreske dorpjes en cultureel erfgoed bieden een schat aan bijzondere concerten, muziekfestivals, literaire evenementen en tentoonstellingen. Voor natuurliefhebbers zijn de Beierse Alpen een ideale plek voor welk soort buitenactiviteit dan ook.

 

 

Zowel ’s zomers als ’s winters. De zuivere, gezonde lucht, het schone water en de vele spa’s en kuuroorden maken van de Beierse Alpen de ultieme gezondheids- en ontspanningsbestemming.

 

Reisdatum :  Vrijdag 27 september 2019 tot zondag 6 oktober 2019
Reiscode :  2709201901M
 Reissom :  €1100
 Reisdagen :  10D/9N
 Afstand Km  830km
 Reisdagen  De bestemming in twee dagen heen en twee terug
 Zakgeldadvies :  50€ per dag 
 Toeslag single kamer :  40€ per nacht 
 Travelbutler:
 Reisbijzonderheden : 

 

Midden in Beieren en slechts circa 50 kilometer ten zuiden van Neurenberg staat de gast met het Frankische merenland een heel speciaal ontspanningslandschap te wachten. Met een totale wateroppervlakte van 2.000 hectare laten Altmühlsee, Großer en Kleiner Brombachsee, Igelsbachsee, Rothsee, Hahnenkammsee en Dennenloher See niets te wensen over als het gaat om plezier en ontspanning aan het water. Er wachten heerlijke zandstranden, voorbeeldige vrijetijdsvoorzieningen, uitstekende mogelijkheden om te zeilen of te surfen en sprookjesachtige hengelplekken op de bezoeker. Bovendien vindt men ontspanning bij een rondvaart op de Altmühl- of Brombachsee.

 

 

In het Frankische merenland volgen een rijke historie en een levendige cultuur u op de voet. Te beginnen met de Romeinse tijd zijn er bouwmonumenten uit twee millennia behouden. Historische steden zoals Gunzenhausen, Weißenburg, Wolframs-Eschenbach of Roth wachten er alleen maar op om te worden verkend. Bovendien kunnen er ingetogen dorpen worden ontdekt, waarin niet alleen de kerk nog in het dorp staat maar meestal ook een restaurant met de regionale Frankische keuken.

 

 

Vooral in het najaar bieden de bergen in het Chiemsee-Alpenland bezoekers magnifieke vergezichten en indrukwekkende natuurbelevenissen. Leef je uit in de bergen en ga wandelen, klimmen of mountainbiken. In de winter kun je hier goed skiën, langlaufen, winterwandelen en sleeën. Doe je het liever rustig aan? Geen probleem. Onze gondels brengen je snel en comfortabel naar de top van de berg. Een bezoek waard zijn zeker ook onze kerstmarkten: van de kleine, gezellige boskerstmarkten tot de grootse, romantische kerstmarkt op het Fraueninsel midden in de Chiemsee.

 

 

Chiemgau – op een goed uur rijden ten zuidoosten van München en een half uur ten westen van Salzburg – is een landschap uit een prentenboek waar iedereen wel aan zijn trekken komt: zacht glooiende heuvels, groene bossen, dromerige moerassen, idyllische dorpen en steden, rivieren, meren en de Chiemgauer Alpen, die tot 2000 meter de witblauwe hemel in priemen. Populaire activiteiten van de gasten zijn wandelen en bergbeklimmen, fietsen en mountainbiken en vele soorten watersport op de Chiemsee of Waginger See.

De bergwereld van Chiemgau is uitermate geschikt voor gezinnen en plezierwandelaars – ook door de vele bergsporen. Ongerepte alpenweiden en uitspanningen nodigen met hun prachtige uitzicht uit tot verpozing. Daarbij mag natuurlijk een stevige broodmaaltijd met melk, kaas, spek en zelfgemaakt brood niet ontbreken. Wie het niet zo hoog zoekt, vindt mooie wandelpaden langs de meren en rivieren, in de venen en bij culturele stadswandelingen, zoals de cultuurwandeling of de Benediktweg in Traunstein. Van september tot begin november wordt in de actieweken “Chiemgauer Wanderherbst” een rijkgeschakeerd programma aan boeiende wandelingen en herfstevenementen aangeboden. Dan serveren veel gastheren uit Chiemgau heerlijke streekgerechten.

 

Op slechts 4 kilometer van de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau in het hart van Allgäu.

Beierens hoogstgelegen stad ligt op slechts 4 kilometer van Schloss Neuschwanstein in het hart van een van de mooiste Duitse vakantiegebieden. Kunst, cultuur en winkelen in de romantische flair van de oude binnenstad van Füssen, de musical “Ludwig2” in het Festspielhaus Neuschwanstein, bergen, meren en kastelen – Füssen is in elk seizoen een ontdekkingsreis waard. Het Oberpfälzer Wald wordt ook wel het ʻland van de 1000 vijversʼ genoemd. In werkelijkheid zijn het geen 1000, maar 4700 vijvers, die in de middeleeuwen door monniken zijn aangelegd. Tegenwoordig vormen de vijverbekkens een unieke natuurlijke biotoop, waarin talrijke dieren- en plantensoorten hun leefgebied vinden.

 Watersportliefhebbers komen volop aan hun trekken op de Steinberger See. Hier vind je een van de mooiste en modernste wakeboard- en waterskicentra van Duitsland.

Maar ook voor hengelaars en fijnproevers heeft de regio een bijzondere specialiteit te bieden – de Oberpfälzer karper. Het Oberpfälzer Wald is de enige streek waarvan de karpers het predikaat ʻBeschermde Geografische Aanduidingʼ mogen dragen. Het najaar staat hier dan ook geheel in het teken van deze beroemde vis. De themaweken ʻErlebnis Fischʼ doet harten sneller slaan en vis- en kunstliefhebbers kunnen aansluitend op zoek gaan naar de ʻFantastische Karpersʼ, enorme karpersculpturen die overal in het district Tirschenreuth te vinden zijn

.

Inbegrepen :  Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Maaltijden op basis van ontbijt en diner
Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
Heen en Terugreis in twee dagen, maaltijden op basis van ontbijt
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
Reis - en annulatieverzekering
Andere maaltijden en dranken
Uitstappen