Familie Reinhold Scheer – Am Mark 2 – 54608 Bleialf

Welkom in Hotel Zwicker bij de familie Scheer in de Schneifel

Het doet ons een groot genoegen gasten uit alle aangrenzende landen te bedienen. België, Nederland en Luxemburg liggen op steenworp afstand en onze regio is erom bekend  dat hier al lang  „alles samen gegroeid is“. Gastvriendelijkheid wordt bij ons niet alleen beschreven maar ook gepraktiseerd. Ons hotel biedt plaats aan totaal 40 gasten in eenpersoonskamers, tweepersoonskamers tot vierpersoonskamers,  die ’s morgens met een uitbereid ontbijt verwend worden. Ons restaurant is tot over de grens bekend en vooral om zijn rijkelijke porties.

Wij kijken uit naar uw bezoek.
Familie Reinhold Scheer

De veeleisende vakantieganger en de kort verblijvende gast zijn beiden goed bij ons op hun plaats. Onze kamers bieden een plechtige landhuisstijl met familiaire sfeer en modern sanitair. Overal in het hotel beschikken wij over WLAN (draadloos internet).

Afhankelijk van het jaargetijden bieden wij u een rij aan gunstige seizoens-arrangementen aan. Overnachting met ontbijt, halfpension of volpension staan altijd in goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor langer blijvende gasten (voor bedrijven interessant) bieden wij natuurlijk speciale prijzen, afhankelijk van de lengte van het verblijf.

 

Wat bieden wij u aan :

 

Kopermijn van Fichbach

 

In het dal bij Fischbach aan de duitse Edelsteenstraat, enige kilometers van Idar-Oberstein, bevind zich één van de grootste en bekendste kopermijn uit de tijd van Napoleon.

Overgebleven zijn de grootse gewelven, de reusachtige holle winningsruimtes en het wijdvertakte netwerk van mijngangen en schachten. Deze geven een indrukwekkend beeld van de middeleeuwse mijnbouw. De kopermijn in Fischbach steekt uit boven het grote aantal bezoekersmijnen in Duitsland, want hier kan een mijn in de oorspronkelijke middeleeuwse toestand worden bezichtigd.

 

Adler –und Wolfspark in Gerolstein

 

Het 20 ha grote park rond om de historische burcht met het dichte bos en weiden voor roofvogels, wolven en andere dieren is een belevenis voor de hele familie. 
Het voederen van de steenadelaars, valken en gieren wordt op de grote vliegweide voor de Kasselburcht getoond. In de oude muren van de burcht uit de 12de eeuw leven adelaars, valken gieren en uilen in volieres.

Demonstraties: 11.00 en 15.00 uur
Voederen van de wolven: 15.45 uur

Adelaar en Wolfspark Kasselburg, Pelm bij Gerolstein, Tel. 0049 - 6591 - 4213 

 

Wildpark Daun

 

Het park bestaat uit een groot bos met beken, open plekken en struikgewas. Hier kunt u in de vrije natuur verschillende soorten herten zoals damherten rode herten, wilde zwijnen en jakhalsen te zien krijgen, op de 8 kilometer lange autoroute.

Openingstijden: van 15 maart tot 15 november
dagelijks van 10 tot 18 uur
Wild- und Erlebnispark Daun, Mainzerstraße 11, Tel. 0049 - 6592 – 3154

 

Eifelpark in Gondorf bij Bitburg

Het Eifelpark behoort tot een van de grootste en geliefste belevenis en natuurparken van Duitsland, waar elk jaar honderdduizenden bezoekers uit Duitsland, België, Nederland en Luxemburg naar toe gaan.

750.000 m2 oppervlakte (dat komt overeen met ongeveer 100 voetbalvelden) biedt u een veelvoud aan attracties voor kinderen en volwassenen, die gezamenlijk een leuke dag of zelfs een heel weekeinde kunnen beleven.

De nieuwe Eifel-Coaster, de familie-achtbaan, clown Olli, het poppentheater, rijden in de Eifel-Express, klimmen, trampoline springen, dieren aaien, bruine beren observeren of roofvogels bewonderen, er is ongelooflijk veel te zien en uit te proberen. Men kan in het Eifelpark uitgebreide wandeltochten maken, grillen, de hond meenemen en zelfs overnachten in het indianendorp op het park.

Alles in het park is op families ingericht: dat houdt in een gunstige entreeprijs – attracties inbegrepen – en verschillende restaurants en andere eetgelegenheden