Katoro bb, 52470 Umag, Kroatië

Sol Garden Istra wordt omgeven door pijn- en eikenbomen. De accommodatie ligt op 300 meter afstand van de zee in het toeristenoord Katoro, vlakbij Umag. Alle kamers hebben airconditioning en een balkon.

Het hotel beschikt over een waterpark met tal van zwembaden en het centrum Sports Art, waar u onder andere kunt basketballen en handballen. Het organiseert bovendien een dag- en avondprogramma met vermaak.

U kunt ontspannen in het wellnesscentrum dat is uitgerust met een sauna, een binnenzwembad en een ontspanningsruimte. Er worden ook diverse schoonheidsbehandelingen en massages aangeboden.

De Istarska Taverna serveert à la carte mediterrane specialiteiten. Sol Garden Istra heeft ook 3 restaurants met een open keuken en verschillende snackbars. Gedurende de dag krijgen kinderen tot 11 jaar oud gratis ijs, drankjes en snacks.

Sol Garden Istra is voorzien van gratis privéparkeergelegenheid. Tegen een toeslag kunt u een ​​exclusieve parkeerplaats pal voor het complex reserveren.

Heeft 15 aangepaste kamers.

UMAG

Voor Istrische wijn gaat u naar Umag. Vanuit deze plaats worden alle soorten wijn verscheept en de verscheidenheid aan goede wijnen maakt de keuze dan ook bijzonder moeilijk. In de smalle straatjes van Umag vindt u wijnen naar ieders beurs, wijnkelders te over. Umag en omgeving oefenen zonder meer een bijzondere aantrekkingskracht uit op de toerist. Langs de kust en in de vele plaatsjes in de omgeving vindt u campings, mogelijkheden tot naaktrecreatie, hotels in alle categorieën en onderkomens bij particulieren in overvloed. Even ten noorden van Umag vindt u de grootste jachthaven van de Adriatische jachtclub ACI.

Ook Umag heeft een lange historie. Het werd gesticht door de Romeinen die het Umacus noemden. Er zijn restanten van oude muren te zien, er is een tweetal kerken die de moeite van een bezoek waard zijn, de Sv. Marija en de Sv. Pelagije. De laatste, met z’n 33 meter hoge klokkentoren, is opgedragen aan de schutspatroon van de stad, St. Pelegrinus en werd in de 15e eeuw gebouwd. De meeste mensen komen naar Umag om er vakantie te vieren en dat is op grote schaal mogelijk.

Jaarlijks worden in augustus de Croatian Open gehouden, waar wereldsterren op tennisgebied aan deelnemen. Het prijzengeld is er dan ook naar. Tennisliefhebbers kunnen in Umag en omgeving hun hart ophalen, de meeste campings en hotels hebben hun eigen banen. U kunt in de omgeving van Umag uit vele tennisbanen een keuze maken, er zijn meer dan 100 gravelbanen en natuurlijk staan er vele leraren klaar om u te leren een bal op de juiste manier over het net te krijgen. De faciliteiten voor de watersporters zijn bijzonder uitgebreid met zoet- en zoutwaterbaden, er zijn tientallen voorzieningen voor kinderen. U kunt er duiken en snorkelen leren of les krijgen in zeezeilen.

POREC

In de loop van de jaren heeft Poreč al vele onderscheidingen op toeristisch gebied mogen ontvangen als de plaats met de beste onderkomens, de beste gastronomische prestaties en het beste aanbod op cultureel gebied in Kroatië. 

Poreč is een van de belangrijkste toeristische plaatsen in het land, met uitgebreide voorzieningen. Een stad bijna 17.000 inwoners (2011) en, in het hoogseizoen, meer dan 100.000, de gasten daarbij meegeteld. Jaarlijks ontvangt Poreč 700.000 gasten uit alle delen van de wereld. Vanzelfsprekend bieden de vele hotels en restaurants hun gasten uitgebreide service en het is dan ook verbazingwekkend hoeveel mensen gedurende de prachtige zomeravonden de terrasjes in de stad bevolken of gewoon wat door de straten flaneren. 

Poreč hééft iets. De geschiedenis van Poreč gaat gelijk op met die van het gehele schiereiland, zij het dat de stad daarin een bijzondere plaats inneemt. Aan het einde van de 3e eeuw werd de (in de 2e eeuw v.Chr. gestichte) Romeinse nederzetting Parentium al aangewezen als bisschopszetel, bij uw rondgang door de oude stad zult u daar nadrukkelijk mee geconfronteerd worden.

Tussen 1267 en 1797 behoorde de stad aan Venetië en de invloeden daarvan zult u eveneens op grote schaal terugvinden. Van de 15e tot de 17e eeuw heeft Poreč het zwaar te verduren gehad. Het stond in de belangstelling van vele naties. Het kreeg aanvallen te doorstaan van Genua, de Turken brandden het plat en de uskokken moordden de bevolking uit. Ziektes, doorgaans meegebracht door zeelieden uit alle delen van de wereld veroorzaakten epidemieën en pest en malaria decimeerden het aantal inwoners.

ROVINJ

Tot in de 19e eeuw was Rovinj de grootste stad van Istrië. De in 129 v.Chr. verdreven Histriërs noemden de plaats Ruginum. Pas in de 3e eeuw kregen de Romeinen nieuwe belangstelling voor de praktisch verlaten nederzetting en stichtten er een stad die tot grote bloei kwam. Tijdens de Venetiaanse periode (ook Rovinj onderwierp zich vrijwillig aan de Venetianen) werd de stad écht belangrijk. Nadat Pula door Oostenrijk als hoofdkwartier voor zijn marine werd aangewezen verloor Rovinj een belangrijk gedeelte van zijn betekenis. De toename van het toerisme zorgde ervoor dat de stad in de laatste 50 jaar weer uit zijn isolement verlost werd.

Het oude (autovrije) gedeelte van de stad bestaat uit smalle straatjes die het geheel een idyllisch aanzien geven. U vindt er onder andere de Sv. Eufemijakerk uit 1736, die, zoals op vele andere plaatsen het geval is, gebouwd werd op de fundamenten van een vroegere kerk, eveneens gewijd aan deze heilige die als martelaar vereerd wordt.

De sarcofaag van de beschermheilige bevindt zich in de kerk. Een fresco vertelt de historie van Eufemija. In 304, tijdens het bewind van Diocletianus, werd zij voor de leeuwen geworpen. Deze lieten haar echter met rust, waarna ze op andere wijze om het leven werd gebracht. Haar stoffelijk overschot werd naar Constantinopel gesmokkeld, maar verdween daar tijdens godsdienstoorlogen. Op 13 juli 800 spoelde de sarcofaag met het lichaam aan in Rovinj. Elk jaar op 16 september trekken pelgrims naar de kerk om haar te eren. U kunt haar beeltenis zien op de hoogste klokkentoren van Istrië naast de kerk. In tegenstelling tot de meeste klokkentorens die vaak eeuwen later aan de kerk werden toegevoegd, is dit 59 meter hoge bouwwerk ouder dan de kerk. In de kerk zijn vele kunstschatten bijeengebracht, waaronder kostbare schilderijen en beeldhouwwerken.

PIRAN

Deze stad ten westen van Slovenië aan de Adriatische kust is samen met Portorož een toeristische trekpleister. Typische kenmerken aan deze stad zijn de smalle straten & romantische pleintjes. In deze mooie stad vind je huizen met een Gotische & Klassicistische bouwstijl. Het prachtigste bouwwerk is ongetwijfeld de klokkentoren van de Georgiuskathedraal.

In de kathedraal zie je onder andere een verzilverd beeld, marmeren altaren & schilderijen van Venetië.
Het bekendste pleintje van deze stad is het Tartiniplein genaamd naar de bekende 18de eeuwse violist Tartini. Tevens is er in deze stad een museum over deze populaire violist.
In het zeemuseum van Sergej kan je een verzameling van Archeologische vondsten, scheepsmodellen & documenten van de visvangst in Piran bewonderen. Het museum Aquarium herbergt de verschillende vissoorten die leven in de Adriatische zee.