Gedurende deze reis maken wij met kennis met Josefina en haar lokaal buurthuis. Zij zal onze host zijn gedurende deze dagen. We overnachten in haar B&B, en 's avonds gaan wij gezellig tafelen in het centrum waar al de inwoners van het dorp samenkomen om eten,  te kaarten, om iets te drinken, om TV te kijken en voor een gezellige babbel. 

 

JPS TOURS is hier weer op z'n scherpst 

 

Als je naar Lanzarote gaat kun je van veel meer genieten dan alleen de heerlijke stranden, het fantastische weer en de sfeervolle terrasjes. Mede dankzij het vulkanische karakter van het eiland zijn er een aantal bezienswaardigheden te vinden op Lanzarote die het de moeite waard maken om er eens een dagje of dagdeel op uit te trekken. Naast de natuurlijke bezienswaardigheden telt Lanzarote ook een aantal musea en parken.  

 

De beroemdste man van het eiland Lanzarote is César Manrique. Zijn kunstwerken kom je in ieder geval op verschillende plaatsen tegen. Naast de kunstwerken is er ook bijzonder vormgegeven architectuur terug te vinden, waaronder het huis van deze kunstenaar. Bij de entree zie je al dat kunst een echte passie van deze man was. Eenmaal binnen wordt dit bevestigd. Zijn liefde voor de natuur en het ruige karakter van het eiland zijn in het huis volledig opgenomen.

 

Reisdatum: Zaterdag 27 april 2019 tot zaterdag 4 mei 2019 
Reiscode : 2704201901V
Reisdagen :  8D/7N
Reissom: 1265€ 
Uw Travelbutler:  
Zakgeldadvies: €50 per dag
Reisbijzonderheden:  
   

 

Guinate Tropical Park

In dit kleinschalige doch mooi aangelegde dierenpark staan vooral veel tropische vogels centraal. Daarnaast zijn er een aantal andere dieren te vinden zoals stokstaartjes, otters, eekhoorns en knaagdieren zoals de Capybara. Het meest gaat u waarschijnlijk genieten van de papegaaienshow. Dit park ligt in de plaats Haría.

 

 

La Cueva de Los Verdes

Een wandeling door deze enorme grotten zal je aangenaam verrassen. Niet alleen is het er heerlijk koel, de grot heeft ook heel wat opmerkelijke ruimtes te bieden. Er is bijvoorbeeld een concertzaal ingericht. De akoestiek is er natuurlijk fenomenaal. Een gids vertelt je tijdens de wandeling een aantal bijzondere kenmerken en spannende verhalen. Voor de pittige wandeling dient men goed ter been te zijn.

 

 

Timanfaya National Park

Het karakteristieke landschap binnen dit park is uniek voor het eiland Lanzarote. Het gebied werd namelijk tussen 1730 en 1736 behoorlijk zwaar getroffen door een vulkaanuitbarsting. De dikke laag lava en as is in een grote omtrek terug te vinden. De ‘Montañas de Fuego’, wat letterlijk 'vuurbergen' betekent, zijn nog altijd erg warm. Een gids kan je precies vertellen en laten zien hoe warm het is. Als je iets heel bijzonders wil ervaren, dan doe je de rit door dit gebied op de rug van een dromedaris. In het Timanfaya bezoekerscentrum is veel informatie terug te vinden over de oorsprong en het bestaan van vulkanen op het eiland Lanzarote.

 

 

Jardin de Cactus

Deze grote groene oase die Jardin de Cactus wordt genoemd, is een fantastische rustplek op het eiland Lanzarote. Meer dan 2.000 verschillende soorten cactussen staan onder de 6.000 exemplaren verspreid in de speciaal hiervoor ingerichte tuin. Wederom heeft de kunstenaar César Manrique hier weer de hand in gehad. Het was tevens het laatste werk dat hij heeft gecreëerd. Het klimaat van Lanzarote blijkt uitstekend te passen bij allerlei soorten cactussen. De botanische cactustuin ligt vlakbij de plaats Guatiza.

 

 

Los Hervideros

Vooral de kustlijn van El Golfo staat bekend om de intense kracht van de zee tegen de grof gevormde rotsformaties. Door de jaren heen zijn hierdoor heuse grotten ontstaan die het lawaai van de klappen van de golven tegen de kust nog eens dik aanzetten. Dit stukje kust draagt de naam Los Hervideros, wat ongeveer ‘kokende potten’ betekent.

 

 

 

Casa Jose Saramago

Het huis van de Portugese schrijver José de Sousa Saramgo is tegenwoordig opengesteld voor publiek. Omstreeks 1993 kwam hij samen met zijn vrouw naar Lanzarote om er te gaan wonen. Een paar jaar later ontving hij zijn eerste Nobelprijs voor de Literatuur. Sinds de opening van het museum in 2001 heeft het al vele gasten mogen ontvangen. Er zijn namelijk heel veel kunstwerken te aanschouwen die afkomstig zijn van onder andere César Manrique, Rogerio Ribeiro, Joan Miquel Ramirez, Rafael Alberti en Manolo Millares.

Rancho Texas Lanzarote Park

In dit gezellige familiepark staat pret centraal. Je kunt er meedoen met verschillende activiteiten zoals pony rijden, zwemmen met zeehonden, kanoën, zoeken naar goud of jezelf vermaken in het zwembad of op de glijbanen. Ook zijn er vele dieren van dichtbij te bewonderen. Er zijn wasberen, witte tijgers, herten, vogels en nog wat reptielen zoals krokodillen, leguanen en schildpadden. Kortom, een park waar niemand zich hoeft te vervelen.

Volcàn del Cuervo

Voor een pittige maar zeker wonderschone wandeling moet je beslist eens richting deze vulkaan gaan. Het dramatische uiterlijk van de vulkaan maakt je nieuwsgierig. Er loopt zelfs een wandelpad tot aan de binnenkant. Er wordt gezegd dat een wandeling om Volcàn del Cuervo je geest zou zuiveren. Deze vulkaan vind je bij de plaats Asomada.

 

 

Mirador del Río

Door velen wordt Mirador del Río ook wel omschreven als mooiste uitkijkpunt van Lanzarote. Wederom heeft César Manrique hier weer iets bijzonders neergezet. Het 475 meter hoge uitkijkplatform is gecreëerd op een klif van de Famara bergketen. Het hoogste punt van het eiland Lanzarote is vlakbij gelegen. Dit is de 672 meter tellende Peñas del Chache.

 

 

The Aloe Vera House Museum

Dat de Aloë Vera plant heilzame werking heeft, is inmiddels wel bekend. Maar aan de plant zelf zijn ook heel wat wetenswaardigheden verbonden. Dit museum gaat terug in de geschiedenis en vertelt op boeiende wijze het hele verhaal. Natuurlijk is er ook een shop aanwezig waar uiteenlopende producten te koop zijn. Het museum is te vinden in de plaats Haría.

 

 

El Lago Verde

Niet ver van de wilde kust van Los Hervideros ligt een opmerkelijke bezienswaardigheid. Aan het zwarte strand is namelijk een groene lagune in een halve cirkel te aanschouwen. De opvallende groene kleur wordt veroorzaakt door micro organismen zoals algen en vulkanische mineralen.

Casa Museo del Campesino

Op een belangrijk en druk bezocht kruispunt in San Bartolome staat een wit kunstwerk van de hand van César Manrique. Het werd geplaatst in een tijd dat toerisme steeds belangrijker werd voor inkomsten op het eiland Lanzarote. Steeds meer ambachten zoals de visserij leken verruild te worden voor werk in de toeristische sector. Deze zeer moderne sculptuur verwijst naar deze intense periode die een stevige stempel op het eiland drukte. Vlakbij de sculptuur is een museum gelegen waar een aantal handwerken op traditionele wijze gemaakt worden.

 

Inbegrepen :  Vluchten vanuit Brussel naar Lanzarote 
  Huur van een minibus
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
   
Niet inbegrepen : Ophaalservice
  Reis-en annulatieverzekering
  Uitstappen en inkom
  Andere maaltijden en dranken