De Spaanse stad Málaga is gelegen in Andalusië, het meest zuidelijke deel van Spanje. Samen met plaatsen als Marbella, Torremolinos en Granada wordt ook Málaga veel bezocht door toeristen die oude bouwwerken, de nostalgische pleinen en vooral de Spaanse cultuur kunnen waarderen. Málaga ligt aan de Middellandse Zee in de Costa del Sol, wat bekend staat om zon, zee, strand en heerlijke zomerse temperaturen. Behalve gezellige horeca gelegenheden, mooie stranden en leuke winkels, heeft Málaga ook nog een stukje cultuur te bieden. Het rijke historische centrum heeft een aantal prachtige pareltjes uit het verleden te bieden en ook qua musea kun je hier uitstekend terecht

laspiedras2

 

Ontbijten kan tot 12 uur ’s middags, lunchen gebeurt uitgebreid tussen 13 uur en 16 uur en dineren doet men pas als de zon reeds lang achter de horizon verdwenen is. Winkels, restaurants en musea sluiten over de middag voor een heerlijke, welverdiende siësta, maar blijven ’s avonds ook langer open.

 

Reisdatum :  Zondag 29 december 2019 tot zondag 5 januarin 2020
Reiscode :  2912201901V
Reissom : €1295
Reisdagen :  8D/7N
Uw Travelbutler :  Rudy Manssens
Bagage:  
Zakgeldadvies :  €50
   
Toeslag Single: 40Euro per nacht

 

De Laguna de Fuente de Piedra is de broedplaats van roze flamingo´s: De paringstijd van flamingo’s is van maart tot mei. In maart beginnen ze met modder en takken hun nesten te bouwen. De nesten zijn ongeveer 25 cm hoog tot 40 cm breed. Het flamingo vrouwtje legt maar één ei. Het mannetje en vrouwtje wisselen zich bij het broeden af. De broedtijd is ongeveer 30 dagen. Rond eind juli leren de jonge flamingo´s vliegen. In augustus vertrekken de jonge flamingos samen met de volwassen flamingo´s naar koelere oorden

 

laspiedras3Onder de oplettende blik van het kasteel Gibralfaro strekt zich een vrolijke en drukke stad uit die gevuld is met mooie hoeken, zoals de Alameda Principal of de strandboulevard La Farola.Dankzij het klimaat, de stranden en een onverbeterlijk aanbod van golfvelden, is Malaga, daar het de hoofdstad van de Costa del Sol is, één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van heel Spanje..

In het land ter wereld met de meeste door de UNESCO uitgeroepen biosfeerreservaten vind je van alles: meren, bergen, vulkanen, moerassen, bossen, rivieren, valleien, kliffen … De verschillen in het Spaanse landschap zullen je blijven fascineren. Laat de sleur achter jou, haal diep adem en vergeet alles.

 

laspiedras4

 

Het mediterraans klimaat beïnvloedt gedeeltelijk het landklimaat dat in Madrid heerst. Dat zorgt voor extreme temperaturen in zomer, in de winter is het er nooit echt heel koud, maar in de zomer kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot boven de 40°C. Wordt het even te warm voor jou? Geen probleem, dan heb je een goede reden om neer te ploffen op een terrasje of om de schaduw op te zoeken in het prachtige El Retiro park. Omdat de stad op een hoogte van 667 meter boven zeeniveau ligt, koelt het ‘s nachts wat af zodat het er wat draaglijker wordt. Wat het ideaal maakt om een stapje in het Spaanse nachtleven te zetten, Madrid heeft heel wat leuke bars en clubs waar je kan uitgaan.

 

 

Verwacht je hier aan heerlijke, typische schotels in iedere streek, de beroemde tapa's, enkele van de beste wijnen ter wereld en een avant-gardistische cuisine. We laten je kennismaken met de regionale keukens van het hele land, hoe je bepaalde gerechten kunt maken, waar je traditionele markten kunt vinden en Spaanse gastronomie kunt proeven... Proberen?

Laat alle stress en zorgen achter en ontdek een wereld waarin je jezelf kunt vernieuwen; die van de kuuroorden, spa's en warmwaterbaden van Spanje. Het enige wat hier telt is je welzijn. Ontdek de beste schoonheidsbehandeling en laat je verwennen. Je zult je als herboren voelen.

 

 

Inbegrepen :  Vluchten vanuit Brussel naar Malaga
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
   
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
  Andere maaltijden - Nieuwjaarsdiner
  Reis - en annulatieverzekering
  Dranken en uitstappen
   

 

JPS Wit