Tot na de Middeleeuwen was dit gebied verdeeld tussen diverse hertogdommen. Deze moesten verantwoording afleggen aan de Keizer van het Roomse Rijk. Onderling werd er tussen de hertogdommen menig oorlog uitgevochten. Daarna werd Limburg verdeeld onder de Spaanse vlag en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Vanaf 1794 waren de Fransozen onder leiding van Napoleon Bonaparte heer en meester over het Limburgse. Na het vertrek van de Fransen werd een gedeelte bij Brabant gevoegd en de rest werd Limburg genoemd. Na de Belgische Oorlog in 1830 werd het grondgebied opgedeeld in een Nederlands en een Belgisch deel.

 

 

 

Pas negen jaar later hoorde dit Nederlands deel officieel bij het Koninkrijk der Nederlanden als provincie Limburg. De mijnbouw, de winning van steenkool is een behoorlijke tijd van economisch belang geweest. In de regio Geleen-Kerkrade herinneren nog enkele oude schachten, mijngebouwen en inmiddels begroeide afvalbergen aan deze tijd. Het Roomse leven heeft ook zo zijn stempel gedrukt op de vorming van de provincie. Bouwwerken als abdijen,kerken,kapellen en het feit dat het merendeel van de bevolking te boek staat als katholiek getuigen hier nog van.

 

Reisdatum: Zondag 23 december 2018 tot woensdag 26 december 2018
Reiscode: 2312201801M
Reissom: 495 euro
Reisdagen: 4D/3N
Uw Travelbutler: Kris Van Den Spiegel
Zakgeldadvies: € 50 per dag
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart

 

Nergens in Nederland vind je op zo’n korte afstand drie landen. Op één dag kun je er verschillende culturen, landschappen en eetgewoonten ontmoeten. Of je nu met de auto, per fiets of te voet gaat, je ontdekt vanzelf dat Limburg het middelpunt is van een streek waar het leven goed is. Waar je met de trein op één dag Bonn en Brussel aandoet. Maar waarom zou je naar Duitsland of België gaan? Limburg zelf biedt al zoveel. Boek een lange of korte vakantie en ontmoet je liefde voor het leven. Het fraaie natuur- en cultuurlandschap in het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette is al meer dan 25 jaren bestanddeel van de grensoverschrijdende samenwerking. Een fietstocht of een wandeling in het grenspark leidt U door de mooie natuur en afwisselende cultuurlandschappen. De hier aanwezige informatie- en bezoekerscentra bieden U de mogelijkheid zich uitgebreid te informeren. Verder beschrijven wij hier de grootste en belangrijkste natuurgebieden en het Nationaal park De Meinweg, die allen gelegen zijn binnen het Grenspark. Hiermee krijgt U een indruk van het prachtige natuurlandschap in deze regio en misschien een idee om hier te fietsen en wandelen.

 

Limburg is eigenlijk een stukje buitenland in Nederland. Neem links en rechts wat foto’s, laat ze thuis zien en zeg niet waar je was. De reacties: Toscane? Midden Frankrijk? Camping aan de Loire? Ergens in het Moeselgebied? Nee!  Limburg is zo on-Nederlands en zo vlakbij. Nog geen twee uur rijden en je bent er al: het vakantiegevoel heb je snel, het genieten kan meteen beginnen.  Als u eens met eigen ogen wilt zien hoe deze prachtige bieren tot stand komen is een rondleiding door de Hertog Jan Brouwerij het passende antwoord. Tijdens de rondleiding volgt u onder begeleiding van een ervaren gids een uur lang het complete brouwproces.  U kijkt over de schouder van de brouwer mee en waant zich zelf even de man achter Hertog Jan. Na afloop brengt u nog een bezoek aan café de Hertog Jan Proeverij waar u een heerlijk glas Hertog Jan pils (of frisdrank) wordt aangeboden. 

 

 


In Nederland zijn twintig verschillende nationale parken. In het noordoosten van Limburg tussen de Maas en de Duitse grens vindt u Nationaal Park de Maasduinen. Dit Nationaal Park dankt zijn naam aan de opvallende stuifzandruggen die ook paraboolduinen worden genoemd. Deze paraboolduinen zijn ontstaan tegen het einde van de laatste ijstijd. Door Nationaal Park De Maasduinen starten verschillende korte en lange bewegwijzerde wandelroutes. Ook zijn er drie verschillende rolstoelroutes. Het fietsknooppuntennetwerk gaat dwars door en langs het nationaal park. Voor mountainbikers zijn er drie verschillende routes. Ook ruiters en menners kunnen van het nationaal park genieten op de daarvoor bestemde ruiter- en menpaden. 

 


Wij verblijven in het Hotel Restaurant Kanne en Kruike. 

Hotel Restaurant Brasserie Kanne & Kruike ligt op een gunstige, centrale locatie in het historische plaatsje Kanne, op 5 minuten rijden van het Tweede Wereldoorlogse Fort Eben-Emael en op 7 km van het centrum van Maastricht. De Nederlandse grens ligt op slechts 300 meter afstand. In de gehele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar.

De kamers zijn voorzien van een televisie, een bureau en een balkon. Ze beschikken over een eigen badkamer met een bad en een toilet.

Gasten van Hotel Restaurant Brasserie Kanne & Kruike kunnen genieten van een dagelijks ontbijt bij het hotel. Het à-la-carterestaurant van het hotel serveert traditionele gerechten, bereid met regionale producten. Op verzoek kunnen er speciale dieetmenu's of lunchpakketten worden samengesteld.

 

U kunt bij Kanne & Kruike een krant lezen, een fiets huren om de omgeving te verkennen of plaatsnemen op het terras in de tuin. Daar vindt u tevens barbecuefaciliteiten.

Kasteel Neercanne ligt op 450 meter afstand en diverse bezienswaardigheden, zoals de historische watermolens langs de rivier de Geer, liggen op loopafstand. De historische stad Tongeren ligt op 16 km van Hotel Restaurant Brasserie Kanne & Kruike.

 

Inbegrepen: Transfer naar de plaats van bestemming
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutler
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Reis - en annulatieverzekering
  Diner met Kerst of Nieuwjaar - voorzie 40€
  Dranken
  Uitstappen
 Toeslag Single € 40 per nacht