Jersey is het grootste en het meest zuidelijke eiland. Het ligt op amper 23 km van de westkust van Frankrijk en 170 km van de Engelse kust. Het heeft een oppervlakte van 116 km2 en met zijn 10 bij 16 kilometer is het vrij klein. Er wonen ca. 90.000 mensen. De officiële taal was tot 1963 Frans, maar het grootste deel van de bevolking spreekt alleen Engels. Door de korte afstand tot de Franse kust kan je er heen met de eigen wagen op de ferry.

 

Reisdatum: Vrijdag 7 juni 2019 tot zondag 16 juni 2019 
Reiscode: 0706201901M
Reissom: 1250€
Reisdagen: 10D/9N
Uw Travelbutler:  Japie Swings
Zakgeldadvies: 50€ per dag
   
   
Toeslag Single: 40€ per nacht
   

 

“Een zonovergoten bloemeneiland met als extra troeven, een bijna subtropisch klimaat, mooie zandstranden en overal een grote bloemenpracht", zo luidt een mooie omschrijving van Jersey. Je kan er golfen op z’n Engels of dineren op zijn Frans.  Duikers vinden er prachtige rotskusten. De vakantieganger treft er attracties bij de vleet: een zoo, een ondergronds militair hospitaal, tientallen bloemenparken, mooie tuinen, golfterreinen en zoveel meer.

 

 

Saint Helier is één van de drie grootste havens van Jersey, naast Saint Aubin en Gorey. De stad is genoemd naar Helerius, een 6de eeuwse ascetische heremiet geboren in Tongeren. Hij leefde op Jersey en stond daar bekend om zijn genezende gaven en als de kluizenaar die de eilanders waarschuwde voor aanvallen vanaf zee. Op zijn naamdag (16 juli) vindt er een speciale processie plaats naar de voormalige kluis van Saint Helier vlakbij het Elisabeth kasteel

 

 

Mooie tuinen zijn niet enkel het visitekaartje van het Britse vasteland, je vindt ze ook in Jersey. Maar voor we op zoek gaan naar "Judith’s Queree’s Garden" brengen we een bezoek aan de unieke orchideeënverzameling van de "Eric Young Orchid Foundation". Hier zie je één van de mooiste verzamelingen orchideeën ter wereld. Het is het levenswerk van Eric Young, wetenschapper en landbouwdeskundige.

 

 

In het midden van de oostkust, boven op een rotsheuvel, vlakbij het dorp en de havengeul van Gorey wacht de “trotse” versterkte burcht "Mont Orgueil Castle". De bouw van het trotse kasteel werd begonnen in 1204 toen Jersey trouw bleef aan de Engelse koning Jan zonder Land die heel Normandië verloor aan de Franse koning Filips II en Jersey in de frontlinie met Frankrijk kwam te liggen. De uitvinding van het buskruit en het gebruik van het kanon betekenden de doodsteek van de fiere burcht.

 

Inbegrepen: Transfer naar de plaats van bestemming
  Overzet met de ferry
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner ter plaatse
  Maaltijden op basis van ontbijt tijdens de heen en terugreis
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Reis- en annulatieverzekering
  Andere maaltijden en dranken