Madeira is een subtropisch eiland in de Atlantische Oceaan op zo'n 600 km van de westkust van Marokko. Het eiland (56 km lang en max 19 km breed) dat van vulkanische oorsprong is, werd pas bewoond in de 15de eeuw door kolonisten en behoort tot Portugal. Het was een belangrijke halteplaats bij de verkenning van de Afrikaanse kust. Culturele bezienswaardigheden vind je in Funchal. De kleurrijke fauna en flora lokken ook veel toeristen naar Madeira. Je vindt er pareltjes van de natuur verspreid over het ganse eiland onder de vorm van watervallen, tuinen en berglandschappen. Vanuit Brussel en Amsterdam ben je er op vier uren vliegen. 

 

Reisdatum: zondag 5 mei 2019 tot zondag 12 mei 2019
Reiscode: 0505201901V
Reissom: 1216€
Reisdagen: 8D/7N
Uw Travelbutler:  Rudy Manssens
Zakgeldadvies: 50€ per dag
Toeslag Single: 40€ per nacht


 

In het lagere gedeelte van Funchal kun je een prachtige boottocht maken met de Santa Maria en dolfijnen spotten. Daarnaast is de promenade van de haven een leuke plek voor een ontspannende wandeling of je kan ook een wandeling maken op de kleurrijke markt van Funchal. In Funchal kun je met de kabelbaan naar het hoger gelegen Monte. De kabelbaan biedt al een prachtig uitzicht over de stad. Eenmaal boven aangekomen kunt u genieten van de Botanische en Tropische tuinen van Monte. Om weer terug te keren naar Funchal raden we u aan om met de traditionele Toboggan te gaan. Dat is een fantastische ervaring. U heeft dan een leuk rondje met bezienswaardigheden van Madeira gehad.

Op Madeira zelf is niet zo veel strand te vinden, maar op Porto Santo vind je over de hele zuidkust maar liefst 9 km aan prachtig goudgeel zandstrand. Tennis, golf, windsurfen en andere watersporten zijn hier goed te beoefenen. Er zijn dagelijks diverse vluchten tussen Madeira en Porto Santo. Ook kan men per boot de overtocht maken.

 

 

Cabo Girao

Dit is de hoogste klif van Madeira. Op 589 meter boven de oceaan heeft men een adembenemend uitzicht over Funchal en de Atlantische Oceaan. Wie geen last van hoogtevrees heeft, kan vanaf een glazen platform ook naar beneden naar de Atlantische Oceaan kijken. Aan de voet van de klip kunt u een klein stukje gecultiveerd land zien, dat dappere boeren in de rotswand hebben uitgehakt, Fajas do Cabo Girao genaamd. Sportievelingen kunnen vanaf deze plek paragliden.

 

 

Pico do Arieiro

De bergen zijn steil en spectaculair, hun toppen soms omgeven door mist, een microklimaat op zichzelf, waardoor het moeilijk te geloven is dat ze op slechts enkele kilometers van de warme zonnige kust staan. Vanuit Funchal bent u met de auto in een klein uur bij de Pico do Arieiro. Dit is de op twee na hoogste top van Madeira (1810 m) en deze is via een aangelegd pad vrij gemakkelijk te beklimmen. Als je tijdig reserveert, kun je de nacht doorbrengen in de Pousada do Pico do Arieiro, net onder de top. Je kunt dan de zonsondergang en zonsopgang meemaken en een tropische sterrenhemel zien op een plaats waar stads- en andere lichten afwezig zijn. Een bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag missen. Maar overdag is het hier ook prachtig. Ervaren wandelaars kunnen in een drie uur durende wandeling de hoogste top van Madeira, de Pico Ruivo (1862m) beklimmen. Een spectaculaire tocht, met fantastische vergezichten over scherpe rotsformaties en diepe ravijnen. Amateurs kunnen bij goede weersomstandigheden en goede schoenen de eerste 30 minuten volgen.

 

 

Tropische Tuinen

Vele goed onderhouden tropische tuinen op Madeira en de prachtige natuurparken. In de talloze tuinen op Madeira is er een grote verscheidenheid aan planten en exotische bloemen van overal op de wereld te bewonderen. Veel tuinen worden omgeven door mooie historische landhuizen en parken. Voor een overzicht van alle tuinen kun je op de site madeira-live.com/nl/gardens.html kijken. Madeira heeft diverse natuurreservaten. Ten noorden van Funchal ligt bijvoorbeeld het Laurisilva woud . Hier is het grootste overgebleven gebied ter wereld (15.000 ha) van een eerder wijdverspreid laurierbostype. Laurisilva woud bestaat voor ongeveer 90% uit oorspronkelijk bos en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het Laurisilva woud van Madeira bestaat voornamelijk uit groene bomen en struiken met vlakke donkergroene bladeren. Er zijn 20 soorten mos opgenomen als zeldzaam of bedreigd. Hieronder is een filmpje te zien van dit natuurreservaat. Je kunt er prachtig wandelen bijvoorbeeld naar een van de uitkijkpunten op het eiland.

 

 

Santana

Santana staat bekend om zijn driehoekige huisjes met witte muren, rieten daken en vrolijk gekleurde kozijnen. Sommige zijn opengesteld voor publiek. Het dorpje ligt ten noorden van Funchal. Het Madeira Theme Park is hier ook in de buurt en er zijn verschillende wandelroutes.

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit Brussel naar Funchal
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Maaltijden op basis van ontbijt.
Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
Niet inbegrepen: Ophaalservice
Reis- en annulatieverzekering
Persoonlijke uitgaven
Andere maaltijden en drank
Uitstappen