Graag wandelen is een must

 

Het Troödosgebergte ligt vrij centraal in het binnenland van Zuid-Cyprus en is erg geliefd onder wandelaars, natuurliefhebbers en toeristen die op zoek zijn naar het authentieke Cyprus. Hier vind je mooie kloosters, kerkjes en kapelletjes, prachtige traditionele woningen en als je op de juiste plekjes komt rust, rust en nog eens rust.
In de wintermaanden is een klein deel van Troodos geschikt voor wintersport, skiliefhebbers kunnen dan de ski's aanbinden en op beperkte schaal skiën op Cyprus.

 

 

Wat je ook steeds meer ziet in de Troodos-bergen zijn bussen met toeristen, die met grote hoeveelheden tegelijk de met de bus bereikbare plekken in de bergen opzoeken. Dat is helaas ook duidelijk te merken aan het groeiende aantal winkeltjes en kraampjes met meuk die men voor veel te veel geld aan toeristen probeert te verkopen.

 

Reisdatum: Zondag 4 augustus 2019 tot zondag 11 augustus 2019
Reiscode: 040820191AR
Reissom: 995€
Reisdagen: 8D/7N
Uw Travelbutler:  
   
Zakgeldadvies: €50 per dag
   
Reisbijzonderheden: Een dagrugzak meedragen met eten, drank en regenjasje
   

 

 

Wie van wandelen houdt kan perfect terecht in de Troodos bergen. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en op de vele wandelpaden door de bergen kun je genieten van heerlijke rust en de natuur van Cyprus. Op borden langs de wandelroutes staat informatie over de planten en bomen die je onderweg tegenkomt.

 

 

Vooral in de zomer is een wandeling of bezoek aan de bergen een welkome afwissling. Omdat het in de zomermaanden makkelijk ruim boven de 30-35 graden wordt overdag en de bergen een stuk koeler zijn (25-28 graden gemiddeld in de zomer) en er door de bomen tevens volop beschutting is tegen de zon kan een uitstapje naar de bergen gezien worden als een heerlijk dagje de koelte in.
Wie het nog te warm vind kan verkoeling zoeken bij de Caledonian Falls.

 

 

Wie meze wil bestellen zal dat vaak met minimaal 2 personen moeten doen. In sommige restaurants hebben ze voor gasten die alleen van een meze willen genieten een zogenaamde meze platter, een schotel waarbij er verschillende gerechten op één bord geserveerd worden. Vaak wordt dit aangeboden in de vorm van een voorgerecht.
Wie in all-inclusive hotels eet zal ervaren dat het eten daar minder traditioneel is dan buiten het hotel. De buffetten bevatten vooral internationale gerechten en een goed Cypriotisch gerecht is vaak ver te zoeken. Creatiever dan vleesspiesjes, gevulde wijnbladeren en talaturi (een soort tzaziki) tref je het niet. Uitzonderingen zijn Cypriotische avonden, die een aantal hotels eens per week organiseren.

 

 

 

Wandelen, fietsen, van de natuur genieten, historische dorpjes bezoeken, skiën, de warmte in de zomer ontvluchten... dit is slechts een korte opsomming van wat het Troödos gebergte te bieden heeft. Tijdens de meeste winters kun je hier aan wintersport doen op Olympus, de hoogste berg van Cyprus. Tijdens alle zomers is het berggebied een plek waar je dankzij de vele bomen en de hoogte kunt genieten van een temperatuur die gemiddeld vijf tot meer dan tien graden lager ligt dan aan de warme kust. Het hierboven vermeldde Kykkos-klooster staat in de Troödos, net als het tevens fraaie Troöditissa-klooster.

 

 

Het nationale bier van Cyprus is Keo, dat gebrouwen wordt in Limassol. Dit merk kom je vrijwel overal in de Republiek Cyprus tegen. In Noord-Cyprus wordt juist het Turkse Efes veel geschonken.
In de bars van Cyprus zie je verder veel invloed van de Engelsen. Wat zij graag drinken wordt veel geschonken in de bars en clubs. Erg populair zijn daarom grote glazen bier ('pints'), de zogenaamde shots (kleine glaasjes met sterke drankjes in allerlei smaken en kleuren) en gin.
De nationale drank van Cyprus is Brandy Sour, een heerlijke longdrink met (Cypriotische) brandy, citroensap, angostura en sodawater.
Deze drank is oorspronkelijk afkomstig van de Britten maar in de loop van de tijd helemaal in het Cypriotische leven geïntegreerd.

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit België naar Cyprus
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Reis - en annulatieverzekering
  Andere maaltijden
  Uitstappen