Reizen4Wheelers

 

De Azoren zijn de ideale locatie voor een ontspannen natuurvakantie, erg toeristisch is het hier namelijk niet. Op de Azoren vind je niet veel stranden maar wel kun je er bijvoorbeeld terecht voor allerlei buiten- en watersporten zoals zeilen, surfen en duiken. Bovendien is de natuur op de eilanden prachtig.

De Azoren vormen een eilandengroep en zijn gelegen op een heel bijzondere plek, namelijk midden in de Atlantische Oceaan! De eilanden, allemaal van vulkanische oorsprong, behoren tot Portugal maar liggen hier zo’n 1148 km van vandaan. Deze prachtig gelegen eilandengroep bestaat uit negen eilanden, waaronder Corvo en Flores, en hebben een totale oppervlakte van 2247 km2.

Reisdatum : Zondag 8 september 2019 tot zondag 15 september 2019
Reiscode : 0809201901R4WV
Reisdagen : 8D/7N
Reissom : 1395€
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Zakgeldsadvies : €50 per dag
Uw Travelbutler :

 

De verschillende eilanden zijn een bezoekje waard en het is dan ook goed mogelijk om tijdens je verblijf te eiland hoppen. Zowel rustzoekers als natuurliefhebbers zullen een vakantie op de Azoren als succesvol ervaren. Geniet van het aanzicht van de vissers aan de havens, de wilde rotsen tegenover het lieflijke strand en ontdek de prachtige cultuur van de eilanden. Vrijwel op elk eiland van de Azoren is het gedurende je vakantie zeer goed mogelijk om te snorkelen of te diepzeeduiken. Bekijk de prachtige vissen en waterschildpadden van dichtbij en geniet op en top van de prachtige natuur die de Azoren je tijdens je vakantie te bieden heeft.


 

Een ding is zeker, tijdens een vakantie naar de Azoren hoef je je absoluut niet te vervelen! De negen afzonderlijke eilanden van de Azoren hebben allen hun eigen bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. De nummer een bezienswaardigheid van de Azoren is de natuur, met een bijzonder pallet aan kleuren en contrasten. Op de Azoren tref je nog een authentiek landschap met vele bezienswaardigheden zoals vulkaankraters, steile rotsen, kleurrijke bloemen en dit alles tegen een groene achtergrond. Je kunt heerlijk genieten van deze bijzondere bezienswaardigheden tijdens een van de vele buitensport activiteiten die er op de Azoren te doen zijn, zoals vissen, wandelen, mountainbiken en niet te vergeten zeilen!

Vele bezienswaardigheden die op de Azoren te vinden zijn, zoals kerken en forten, stammen uit de tijd dat de Azoren diende als tussenstop bij lange zeereizen. Dit bijzondere stukje geschiedenis van de Azoren draagt zeker bij aan de charme van de Azoren! De schilderachtige dorpjes op de verschillende eilanden van de Azoren vormen met de kleurrijk geschilderde huizen, volgens Moorse en Vlaamse stijl gebouwd, een prachtig contrast met het adembenemende landschap van de Azoren.


De eilanden van de Azoren bieden vele spectaculaire uitzichten over zandige stranden en klippen, een lieflijk landschap en veel kraters van oude vulkanen. De Portugese architectuur is fascinerend en er zijn verscheidene gebouwen uit de 16de en 17de eeuw te zien. Deze gebouwen herinneren u aan de lange geschiedenis van deze eilandengroep. De temperaturen zijn mild en veranderen weinig van seizoen tot seizoen. Een bezoek aan de Azoren is een ervaring met een andere wereld, waarbij ieder eiland afzonderlijk bijzondere kenmerken bezit.

U kunt heerlijk eten en dineren op de Azoren. Elk eiland heeft zijn eigen specialiteiten. De eilanden kennen lokale visserij die garant staan voor vers gevangen vis die op allerlei manieren worden klaargemaakt. Sommige soorten zijn inheems zoals ‘craca’ barnacle, of ‘cavaco', een bijzonder lekkere zeekreeft.


 

Ook zijn er heerlijke vleesgerechten zoals “Terceira biefstuk” en het populaire `Cozido das Furnas': een traditionele vleesschotel uit de Azoren die onder de grond in de thermische hitte van Furnas wordt gekookt (São Miguel). Ook het traditionele gerecht met jam/saus en worst is een aanrader.

Hoe kunt u beter genieten van uw maaltijd dan met een lokale wijn? Hoewel “verdelho” het meest bekend is, zijn er ook andere wijnen die zeer de moeite waard zijn. De rode en witte wijn uit Pico, Graciosa, Santa Maria of Terceira verdienen allen een vermelding. In Biscoitos is een museum gewijd aan de lokale wijnen van de eilanden. Als dessert kunt u de lokale ananas proberen of een van de andere zoete vruchten die op de Azoren worden gekweekt. Of probeer de `massasovada' (soort gebakje) of de smakelijke queijada`' cake uit Graciosa. Er is tevens een aantal uitstekende kazen in de Azoren. De bekendste kaas is die uit São Jorge. Op het vasteland van Portugal wordt deze kaas eenvoudigweg eilandkaas genoemd (‘queijo da ilha).

 


 

Wandelen is één van de beste manieren om de eilanden te ontdekken. Er zijn verschillende geschikte wandelpaden en ieder eiland heeft wel iets bijzonders te bieden. De kleine dorpen met smalle straten, de kust en de groene heuvels met mooie panorama’s maken het zo aantrekkelijk om op de Azoren te wandelen. Op de Azoren is het nog mogelijk om op bergpaden te lopen zonder andere mensen tegen te komen. Wees er wel van bewust dat veel paden niet goed zijn gemarkeerd en dat sommige “oudere” paden overwoekerd kunnen zijn.

De eilanden, met hun vulkanische heuvels, de kraters en meren, de unieke vegetatie, vormen een natuurlijke schoonheid die u moet ontdekken. Er zijn wandelpaden met diverse moeilijkheidsgraad. U kunt zowel culturele wandelingen als natuurwandelingen ondernemen. Voor de moeilijkere wandelingen is het aan te raden om een gids mee te nemen. Voor klimfanaten is de berg Pico een uitdaging. De 2.351m hoge vulkanische berg is de hoogste van Portugal. De klim vereist geen alpiene ervaring, maar wel een goede fysieke conditie en moet zeker niet worden onderschat.

De vele festivals op de Azoren vormen een bezienswaardigheid op zich. De meeste festivals op de Azoren zijn van religieuze aard, zoals het Holy Ghost Festival, 7 weken na Pasen en het Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres Festival, dat wordt gehouden op São Miguel. Zie voor de festiviteiten van de afzonderlijke eilanden van de Azoren. Traditioneel wordt op deze feesten in de Azoren de traditionele volksdans de Chamarrita gedanst en wordt er muziek gemaakt op de Viola, een soort mandoline.

 


Belangrijkste bezienswaardigheden van de Azoren

 

Inbegrepen : Vlucht vanuit Brussel naar Lissabon en Ponte Delgado
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Transfer van de luchthaven naar de plaats van bestemming
   
Niet inbegrepen : Ophaalservice
  Reis- en annulatieverzekering
  Uistappen
  Andere maaltijden
   
Toeslag single : 40€ per nacht

 

In het Oude Koninkrijk van de Zeven Steden was er een koning die een zeer mooie dochter had. Deze kleine prinses hield veel van wandelingen door het landschap, over de heuvels, de valleien en de dorpjes. Op een mooie dag ontmoette zij een jonge herder en ze sprak uren met hem. Op een dag, mondden die lange besprekingen uit in een  romance.  Sinds die dag ontmoetten zij elkaar iedere dag en beloofden ze elkaar de eeuwige liefde.

Maar, de vader van de prinses, had reeds besloten dat de prinses een prins zou huwen, een erfgenaam van een ander koninkrijk. Daarom moest de prinses haar romance met de herder van de koning opgeven.  Wel kreeg de prinses toestemming om de herder nog een keer te zien, als afscheid. Toen zij voor de laatste keer samenkwamen, huilden ze allebei zoveel dat, bij hun voeten, twee lagunes werden gevormd: een blauwe, afkomstig van de blauwe ogen van de mooie prinses ; en een groen afkomstig uit de groene ogen van de jonge herder. De twee geliefden werden voor altijd  van elkaar gescheiden, maar de twee lagunes die waren gevormd bleven samen voor de eeuwigheid.

Deze reis doen wij in samenwerking met Cresacor


Formaliteiten: voor Belgische onderdanen volstaat de identiteitskaart (dient geldig te zijn tijdens uw verblijf). Andere nationaliteiten: info op de ambassade. Kinderen: identiteitskaart met foto. Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Dit nieuwe reis- en identiteitsdocument vervangt het vroegere witte kaartje met foto. 
Munt:
 de gebruikte munteenheid op de Azoren is de euro. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Stickers op het raam duiden op het gebruik van de kredietkaarten in de winkels of de restaurants. U hebt eveneens een kredietkaart nodig voor de waarborg van de huurwagen. Cash geld kan worden afgehaald aan de geldautomaten. Banken zijn geopend van 8u30 tot 15u00 van maandag tot vrijdag. Het prijsniveau ligt lager dan bij ons. Zeker de lokale producten, maar ook kleding en voeding zijn zeer goedkoop. Het wordt gewaardeerd als u kamermeisjes, taxi- en buschauffeurs en kelners in restaurants een fooi geeft (over het algemeen 10%).
Tijdsverschil:
 op de Azoren is het twee uur vroeger dan in België.
Taal:
 op de Azoren spreekt men Portugees en Engels.
Elektriciteit:
 In Portugal wordt een voltage van 220 volt gebruikt. De Belgische stekkers kunt u zeker gebruiken in de Azoren.
Bevolking:
 de inwoners van de Azoren zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Ze hebben een eerder rustige levenswijze en ze genieten van lekker eten en drinken.
Fooien:
 in restaurants wordt er meestal een fooi van 10% gegeven, indien u goed bediend werd en afhankelijk van de verleende dienst.
Kleding:
 u kunt afhankelijk van de reisperiode luchtig gekleed gaan in het warme klimaat. Houd er wel rekening mee uw kleding aan te passen als u bv. een kerk bezoekt. De bevolking is overwegend rooms-katholiek.

 

logo jpstours 316906