Kenmerkend voor de Duitse Noordzee-eilanden zijn de eindeloze stranden en de unieke natuur. Midden in het UNESCO-werelderfgoed Waddenzee nodigen ze met hun verkwikkende klimaat uit tot ontspanning en actie. De schitterende accommodaties, eersteklas restaurants en grote sportevenementen maken elk verblijf tot een bijzondere ervaring.

Het oudste Noordzeeheilbad van Duitsland met zijn traditie van meer dan 200 jaar, is per veerboot bereikbaar vanuit Norddeich. De stress en hectiek van het dagelijkse leven vergeten de bezoekers al tijdens de overtocht naar Norderney. De eerste kennismaking bij aankomst op het eiland zijn de schitterende stranden en ongerepte natuur – in elk jaargetijde.

 

Reisperiode: Vrijdag 20 september 2019 tot zondag 29 september 2019
Reiscode: 2009201901R4W
Reissom:  €1345
Reisdagen: 10D/9N
Reisafstand: 886Km
Zakgeldadvies: Voorzie €50 per dag
   
Toeslag Single: 40€ per nacht
   
Uw Travelbutlers  
 
 
Pellworm: een Noordzee-idylle midden in de Waddenzee

Het Noord-Friese eiland Pellworm ligt in het nationale park Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer. Een geheime tip voor vakantiegangers, want met zijn unieke ligging nodigt dit eiland niet alleen uit tot wadlopen naar de nabijgelegen Halligen.

Puur natuur, hemelse rust en een meer dan gemiddeld aantal zonuren. Dat zijn slechts enkele kenmerken van dit uitgestrekte Noordzee-eiland (37 km²), dat met zijn agrarische karakter en vriendelijke bewoners leeft in harmonie met de getijden. In de Waddenzee wisselen eb en vloed elkaar elke zes uur af. Wanneer het water zich bij eb terugtrekt, kunnen de bezoekers van het eiland op avontuur gaan in de wereld van het wad. Een 1½ uur durende waddentocht leidt hen langs schelpen, wadwormen en strandkrabben naar de Hallig Süderoog, die net als de Hallig Südfall deel uitmaakt van de gemeente Pellworm. Wie deze voettocht het liefste maakt onder begeleiding, kan zich aansluiten bij de postbode, want ook in dit afgelegen gebied wordt de post punctueel bezorgd.
 
Veel Waddeneilanden hebben in Duitsland het predikaat kuuroord gekregen vanwege de pollenarme en zuurstofrijke zeelucht en het mineraalrijke zeewater. Er komen veel mensen met allergieën en huidaandoeningen naar de eilanden voor een kuur maar u kunt ook één van de vele wellness centra bezoeken voor een verwenarrangement of massage.
 
Noordzee en Waddenzee zijn een speeltuin voor de ware waterliefhebber. Zeilensurfenwindsurfenduikenzwemmenwadlopen, het kan er allemaal en in overvloed. Typisch Duits is om de natuurlijke bronnen te gebruiken voor kuuroorden en wellnesscentra. Op de eilanden, maar ook op het vasteland zijn talloze thermen met zwembaden en whirlpools met reinigend zeewater. Aangevuld met diverse massages en thalassotherapie komt iedereen als herboren weer thuis.
 
Inbegrepen: Transfer naar de plaats van bestemming
  Reisbegeleiding door ervaren TravelButlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en dinner
  Overnachtingen op basis van, twee personen per kamer
  Heen en teruhreis in twee dagen
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
Andere maaltijden en dranken
  Reis- en annulatieverzekering
 
logo jpstours 316906