Voor deze vakantie zijn wij te gast niet ver van België, namelijk in de Duitse Eifel. Net over de Duitse grens ligt de Eifel, een prachtige streek met talrijke meren, uitgestrekte bossen en groene valleien die ooit gevormd werden door het natuurgeweld van exploderende en lavaspuwende vulkanen. Nu bieden de vele pittoreske dorpjes een zeldzame rust en charme en vormen ze door de uitgebreide waaier aan bezienswaardigheden en sport- wandelmogelijkheden een toeristische trekpleister voor ons. Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaneifel met steden zoals Daun en Gerolstein. Deze laatste doet nog denken aan het bruisende bronwater. Steden zoals Monschau, Althenar en Bad Munstereifel klinken je wellicht bekend in de oren. Dit zijn dan ook de grote toeristische trekpleisters. Maar er is meer in de Eifel. Hellenthal is een groot wildpark met roofvogels, gelegen in de bossen en vrij rustig.

 

paard

 

 

De Schneifel is een gebied, een heuvelrug, in de Eifel dichtbij de Belgische grens in het natuurgebied Hoge Venen-Eifel. Het gebied bestaat uit een smalle strook van circa 20 kilometer die loopt van het plaatsje Brandscheid (dichtbij Prüm), in noordoostelijke richting, naar Ormont. De doorgaande weg L20 loopt dwars door het gebied heen.

De naam Schneifel is samengesteld uit twee woorden; “Schnee” (sneeuw) en Eifel. Het gebied heeft zijn naam te danken aan het feit dat hier in de wintermaanden vaak sneeuw voorkomt en het doorgaans langer ligt dan in de rest van de Eifel. Dit komt door de vochtige luchtstroom uit westelijke richting én de hoge ligging van de Schneifel.

 

 

De Schneifel vormt de hoogste heuvelrug van de Eifel, met een top van 697,3 meter. Dit is de top van de Schwarzer Mann, de op drie na hoogste berg van de Eifel. De Hohe Acht (747 meter) en Ernstberg (698,8 meter) zijn de hoogste bergen van de Eifel, waarvan de Ernstberg tevens de hoogste vulkaan is van de (west) Eifel.

 

Reisdatum : Zaterdag 18 juli 2020 tot zaterdag 25 juli 2020
Reisdagen : 8D/7N
Reiscode : 1807202002AR
Basisprijs : €760
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Zakgeldadvies : 50€ per dag
Uw Travelbutler :   Wilfried Meganck

 

De Eifel is uitermate geschikt voor een sport vakantie met haar boslandschap en in het zuiden redelijke heuvels met als hoogste punt met 747 meter de Hohe Acht, u kunt hier goed watersporten zoals raften en de bosgebieden zijn ideaal voor mountainbiken en ook voor ontspannende wandelvakanties. Het gebied is lang geleden geologisch gevormd door vulkanische activiteit, de kraters hebben zich naar verloop van tijd gevuld met grond en regenwater. De laatste activiteit is meer dan 1000 jaar geleden maar is ondergronds nog altijd actief.

 

 

paard1

 

Deze vulkanische activiteiten hebben als bijkomend nevenverschijnsel dat er koolzuurbronnen ontstonden. Meteen zijn we dan aangekomen bij het eerste stadje dat je in de Vulkaaneifel zeker moet bezoeken: Gerolstein. Die naam klinkt je al niet onbekend in de oren al was het maar door het bronwater dat je kan kopen met dezelfde naam.

 

paard2

 

 

De vele mooie bezienswaardigheden en romantische steden zorgen voor een gevarieerd landschap. Vanuit uw verblijf in het Eifel gebied is het een echte aanrader om de natuur op te zoeken en te genieten van het landschap. De door vulkanische activiteit gevormde meren zijn een absolute must see. De steden hebben nog sporen na lang geleden zoals van de tijden van de Kelten en de Romeinen.

 
Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer.
Maaltijden op basis van ontbijt en diner
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Toeslag Single €40 per nacht
Niet inbegrepen : Reis-en annulatieverzekering
Zakgeld
Ophaalservice
Andere maaltijden
Uitstappen - paardrijden en huifkar

 

logo jpstours 316906