Slechts op ca. 25 kilometer van Benidorm ligt bovenop een berg het voormalig fort Guadalest. Het plaatsje met het ‘hangende kasteel’ is een toeristische trekpleister en is in 1974 tot monument verklaard.

Er zijn talloze musea en historische gebouwen te bezoeken. Verder diverse souvenirwinkeltjes met snuisterijen, restaurantjes en kunstwerken. Ook de kasteelruïnes of een boottocht over het stuwmeer, dat beneden Guadalest ligt, maken dit stadje echt een bezoek waard.

 

 

 

De Costa Blanca is een streek aan de oostkust van Spanje. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken heeft de naam 'Witte Kust' niets te maken met de kleur van de huizen of witte zandstranden. Er wordt verwezen naar de kleur van de bloesem van de amandelbomen die hier vroeger op grote schaal aanwezig waren. Tegenwoordig is de Costa Blanca een belangrijke vakantiebestemming voor zonzoekers en overwinteraars. De stad Benidorm mag met recht een symbool van het massatoerisme genoemd worden. Als je uit noordelijke richting op Benidorm aanrijdt dan zie je ineens een oerwoud van betonnen vakantietorens. Daar achter bevinden zich twee grote zandstranden, die de grote trekpleisters vormen van toeristenstad Benidorm. Voor wie meer van rust houdt zijn er prachtige badplaatsen zoals Moraira, Altea en Dén.

 

Reisdatum: Zondag 9 juni 2019 tot zondag 16 juni 2019
Reiscode: 0906201901R4WV
Reissom: 1358€
Reisdagen: 8D/7N
Uw Travelbutlers:
   
Zakgeldadvies: €50 per dag
   
Toeslag Single: 40€ per nacht
   

 

Vlooienmarkt van Jalón (Xaló)

Binnen de Costa Blanca kun je uit een groot aantal markten kiezen om te bezoeken. De meeste van deze lokale markten hebben een aanbod dat helaas weinig onderscheidend is van de rest. De typische Spaanse jurkjes, de goedkope zonnebrillen en de tassen die wel heel veel op bepaalde dure merken lijken... je ziet ze overal. De vlooienmarkt die iedere dag in het dorp Jalón gehouden wordt, is dan ook een verademing. Antiek, snuisterijen en kunst vormen de hoofdmoot van het aanbod. Wie op tijd is kan eerst nog even wijn gaan proeven in de er tegenover liggende wijncoöperatie.

 

 

 

Wij verblijven in het B&B "De Stormbreker" in de buurt van CALPE.

 

 Benidorm

You love it or you hate it. Een middenweg lijkt er niet te bestaan voor de uit hoogbouw bestaande vakantiestad Benidorm. Dit is massatoerisme in haar meest extreme vorm die je je voor kunt stellen. Daarmee is Benidorm eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Vroeger een vissersdorpje maar inmiddels is Benidorm uitgegroeid tot één van de grootste badplaatsen in Spanje. Vanwege de aangename temperaturen, uitgaansmogelijkheden en een charmant oud centrum is Benidorm zowel in de zomer als in de winter een drukke en gezellige stad. De skyline van Benidorm kenmerkt zich door hoge gebouwen en kilometers prachtige zandstranden. Vanwege de aangename temperaturen, uitgaansmogelijkheden en een charmant oud centrum is Benidorm zowel in de zomer als in de winter een drukke en gezellige stad. De skyline van Benidorm kenmerkt zich door hoge gebouwen en kilometers prachtige zandstranden.

 

 

 

Peníscola, Peñíscola of bij ons meer bekend als Peniscola, is een gemeente in de provincie Castellón aan de Costa del Azahar ten noorden van Valencia. Het stadje wordt vaak vergeleken met Gibraltar vanwege zijn zeehaven, gebouwd op een rotsachtige landtong, die verbonden is met het de rest van het stadje op het vaste land. De naam komt van het Latijnse peninsular of peninsula (schiereiland) en drie pausen hebben, buiten Vaticaanstad,  hier hun zetel gehad. Een belangrijke paus is Papa Luna (Benedictus XIII). Maar Peñiscola heeft nog meer beschavingen gekend zoals de Romeinen, Arabieren en Grieken. De naam komt van het Latijnse peninsular of peninsula (schiereiland) en drie pausen hebben, buiten Vaticaanstad,  hier hun zetel gehad. Een belangrijke paus is Papa Luna (Benedictus XIII). Maar Peñiscola heeft nog meer beschavingen gekend zoals de Romeinen, Arabieren en Grieken.

 

 

 

De naam komt van het Latijnse peninsular of peninsula (schiereiland) en drie pausen hebben, buiten Vaticaanstad,  hier hun zetel gehad. Een belangrijke paus is Papa Luna (Benedictus XIII). Maar Peñiscola heeft nog meer beschavingen gekend zoals de Romeinen, Arabieren en Grieken. Peñiscola heeft mooie stranden. De mooiste ligt in het Noorden, loopt geleidelijk af in zee en is ongeveer 5 kilometer lang. Het kalme water is zeer geschikt om in te zwemmen en er zijn vele sporten te beoefenen zoals zeilen, kanovaren en volleybal. Het strand heeft de Blauwe Vlag toegekend gekregen en er zijn strandwachten aanwezig. Er is een mooie boulevard met palmbomen. De zuidkust is rotsachtig met daartussen kleine baaien en stranden.

 Trek eens het binnenland van de Costa Blanca in en geniet van het nog onbedorven traditionele ‘echte’ Spanje. Gebergtes en steile afgronden met ondergrondse grotten gemaakt door stromingen afkomstig van de hoge watervallen. De prachtige zandstranden hier zijn nog onbevolkt. De kustlijn is afwisselend rotsachtig en vlak met het toeristische Altea en haar designershops of het prachtige kiezelstrand van Alfaz del Pi en Albir. M

ooie zandstranden vinden we in Denia, Javea, Moraira en één van de meest populaire bestemmingen: Calpe. De luchthaven van Alicante is de toegangspoort tot de Costa Blanca maar velen vertrekken direct richting Torrevieja of Benidorm. De historische stad Alicante met stranden én haar grote (jacht)haven heeft echter veel meer te bieden! Ten zuiden van Alicante vinden we de duizenden palmbomen in Elche (UNESCO Werelderfgoedlijst) met beschermde natuurgebieden en kolonies wilde flamingo's. Vanaf Alicante vinden we fijne zandstranden en zoutgebieden in de omgeving van de kust met fijne zandduinen en naaldbomen. Na Santa Pola (pak de ferry naar het Tabarca eiland om te snorkelen!) komen we aan in Torrevieja mat haar mooie zandstranden en omringende zoutmeren (Laguna Salada de la Mata and Laguna Salada de Torrevieja) met flamingo's. Ten zuiden van Torrevieja begint de regio Murcia met de Costa Calida.

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit Brussel naar Valencia
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Aangepaste kamer - indien nodig
  Aangepaste Transfer vanuit Valencia naar de bestemming
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice - met aangepaste minibus
  Reis en annulatieverzekering
  Andere maaltijden
  Dranken
  Uitstappen