Het vasteland van Griekenland is bij toeristen minder populair dan de Griekse eilanden. Als je van natuur en cultuur houdt vaak ten onrechte. De hoofdstad van Griekenland Athene, is een stad met veel attracties. Je kunt bijvoorbeeld de Akropolis bezoeken of lekker dwalen tussen de winkeltjes en terrassen van Monastiraki en de Plaka.

 Het oude Sparta en Olympia zijn mooie culturele bezienswaardigheden op de het schiereiland Peloponessos. De beroemde kloosters van Meteora bij de stad Kalambaka komen zelfs voor in een James Bond film. Bovendien kun je op het vasteland in de wintermaanden prima skiën. Kortom genoeg mogelijkheden voor een afwisselende vakantie.

 

Reisdatum : Zondag 12 mei 2019 tot zondag 19 mei 2019
Reiscode : 1205201901V
Basisprijs : 1295 €
Reisdagen : 8D/7N
Zakgeldadvies : 50 € per dag
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Uw TravelButler Japie Swings 

 

 

Kreta

Kreta is het grootste en bekendste Griekse eiland. Het scheidt de Egeische zee van de Lybische zee, als een grenspaal tussen Europa en Afrika. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen het zonovergoten eiland Kreta. Zijn befaamde kloven, de steil uit zee oprijzende kliffen aan de kust, de eigenaardige hoogvlaktes die op drooggevallen meren lijken, de eindeloze witte zandstranden, olijf-, sinaasappel- en wijngaarden, soms kaal en ruw, soms liefelijk bebost, het zijn allemaal kenmerken van Kreta.

 

 


  

Kreta is ons lievelingseiland en dat heeft natuurlijk te maken met de Kretenzische afkomst van Jorgos, maar ook met het feit dat wij jarenlang op dat schitterende eiland gewoond en gewerkt hebben. Hierbij hebben wij het eiland tot in elke uithoek kunnen verkennen. De afgelegen bergdorpjes, de stille onbekende stranden, de grote toeristenoorden, de gezellige haventjes;  we hebben ze bijna allemaal bezocht en bewonderd. Daar wij Kreta als geen ander kennen, kunnen we op deze webpagina’s als uw  “gids” fungeren, zodat u Kreta beter leert kennen, waardoor u nog meer zult kunnen genieten van uw vakantie op Kreta.

 

 

Georgioupolis (Georgoupolis in Apokoronas) ligt zich tussen Chania stad (40 kilometer) en Rethymnon stad (21 kilometer) aan de baai van Almyros op Kreta, in Griekenland. Het is een klein vissersdorpje (500 inwoners) dat zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een volwaardig toeristisch dorp. Het heeft de naam gekregen van de Prins van Kreta; Georgios (einde 19e eeuw).  In deze plaats mondt de rivier Almyros uit. De hoge eucalyptusbomen die zich hier bevinden zijn opvallend. In het centrum van Georgioupolis bevindt zich een levendig dorpsplein waar de meeste winkels zich bevinden. (bakker, slager, minimarktjes, cafés etc.) Dat Georgioupolis een leuke toeristische plek is geworden, heeft te maken met het lange uitgestrekte zandstrand dat zich hier bevindt. Er zijn heel wat terrasjes, restaurants en taverna's langs het water en de laatste jaren zijn er veel grote hotels bij gekomen. Het nachtleven is behoorlijk goed en aan het strand zijn parasols en ligbedden te huur. Ook voor watersporters is er van alles te doen, men kan bijvoorbeeld windsurfen, en waterfietsen. In Georgioupolis is een klein haventje waar vooral vissersbootjes aanleggen, dat verklaart ook het feit dat er goede visrestaurants in het dorp zijn. Op 6 augustus zijn er volksfeesten die gepaard gaan met veel muziek en dans. Tegenover Georgioupolis ligt een klein rotseilandje met een kapel erop dat te voet  te bereiken is, via een smalle landstrook. Ten zuiden van Georgioupolis bevindt zich het meer van Kournas, een van de mooiste gebieden in de regio.

 

 

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en het op vijf na grootste eiland in de Middellandse zee. Het is een langwerpig eiland dat 250 kilometer lang is, op het breedste punt is het 60 kilometer en het eiland heeft een totale oppervlakte ruim 8300 km2, d.w.z.  groter dan Noord en Zuid-Holland bij elkaar. Kreta ligt in het zuiden van de Egeïsche zee, onder de Cycladen eilanden-groep, ongeveer 300 kilometer van de noordkust van Afrika (Libië) en vormt de grens met de Libische zee. Het Griekse vasteland (Peloponessos) ligt op 100 kilometer.

 

 

 

De kustlijn heeft een lengte van ruim 1000 km, met andere woorden hier is overal zee. Kreta bestaat uit 4 provincies, die allemaal hun eigen charme hebben, maar allen met een prachtige natuur, een fantastisch klimaat, schilderachtige traditionele dorpen, prachtige kusten en stranden en een ongeëvenaarde culturele rijkdom.

Een tragisch verhaal: in mei 1972 verdronken hier 21 meisjes van een middelbare school uit het dorpje Spili. Hun boottocht eindigde in een drama, daar de meesten niet konden zwemmen. Nadat hun boot kapseisde, raakten de meisjes in visnetten verstrikt. Sindsdien wordt deze baai “de baai der 21 maagden” genoemd.

De Griekse keuken is erg uitgebreid en divers. Vrijwel elk eiland of streek op het vasteland heeft eigen specifieke recepten. Iets wat kenmerkend is voor Griekenland en haar vele eilanden. Vergeet niet dat vrijwel alle Grieken bakken in olijfolie en niet met boter of andere bakmiddelen. Bovendien zijn ze dol of specerijen. De kruiden en de olijfolie geven vaak de smaak die je in Griekenland gewend bent. 

 

 

Grieken drinken vaak voor het eten een glaasje Ouzo, tijdens het eten een flesje wijn en na het eten een glaasje Metaxa.

 

Inbegrepen : Vlucht vanuit Brussel naar Kreta.
  Maaltijden op basis van half pension
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer.
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Reis- en annulatieverzekering
  Andere persoonlijke uitgaven
  Uitstappen
   
Toeslag single  40 € per nacht 

 

 


Vereiste reisdocumenten voor Griekenland
Als inwoner van een Europees land is een geldige identiteitskaart voldoende. Let vooral op de geldigheidsdatum.