Cyprus is het meest oostelijke eiland in de Middellandse Zee. Turkije ligt op 72 km, Egypte op 350 km. Na Sicilië en Sardinië is Cyprus het grootste eiland in de Middellandse Zee. De oppervlakte van Cyprus is 9250 km2. In het noorden ligt het voornamelijk uit kalksteen bestaande Kyreniagebergte. De grootste hoogte bedraagt ongeveer 1000 meter en het gebergte valt op door de kartelige randen en de scherpe toppen. Behalve die van Kyrenia, komen hier verder geen havens voor. In het zuidwesten ligt het Troödosgebergte met de Olympus (1953m.) als hoogste top van het eiland. Dit gebergte glooit veel meer en klimt geleidelijk naar bijna 2000 meter hoogte.

 

Reisdatum : Zondag 4 augustus 2019 tot zondag 11 augustus 2019
Reiscode : 0408201901V
Reissom : 1250 €
Reisdagen : 8D/7N
Zakgeldadvies : 50€ per dag
Reisbijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Toeslag Single kamer :  40€ per nacht
Uw Travelbutler :   Greta Cumps

 

Cyprus is het droogste en warmste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met lange, droge zomers en zachte winters. Het warmst is het in juli en augustus, met maximumtemperaturen tot boven de 40°C. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 25 en 30°C. De periodes maart-begin juni en september-oktober zijn de beste maanden qua temperatuur. December tot en met februari zijn de koudste maanden op Cyprus. Zo is het in de bergen gemiddeld maar tussen de 3 en 12°C. Op de besneeuwde hellingen van het Troödosgebergte kan men tussen januari en maart zelfs skieën. Gemiddeld valt er in de periode oktober-november tot en met maart-april gemiddeld 300-400 mm regen. In de westelijke gebieden kan dit oplopen tot 1100 mm. De rest van het jaar is het droog. Doordat de kalkrijke bodem het water lang vasthoudt blijven in de zomer veel bronnen vloeien maar drogen bijna alle riviertjes uit.

AVANTI HOTELS****

Poseidon Avenue, Paphos , 61082 , CY

 


Avanti Hotel biedt kamers met satelliet-TV en een eigen balkon op slechts 150 meter van Pachyammos Beach in Paphos. Faciliteiten omvatten binnen- en buitenzwembaden.  Alle kamers van Hotel Avanti zijn uitgerust met airconditioning, een minibar en een eigen badkamer. Sommige kamers bieden uitzicht op het zwembad.  Hotel Avanti heeft vele sportfaciliteiten, waaronder 3 tennisbanen, 6 bowlingbanen en een professioneel voetbalveld.  Danae Gardens Restaurant serveert internationale en lokale gerechten en biedt uitzicht op de omliggende tropische tuinen en het lagunezwembad. De Dionysus Lounge Cocktail Bar serveert een breed scala aan cocktails en snacks.  

Avanti Hotel wordt omringd door verschillende winkels, bars en restaurants. Het is slechts 15 minuten lopen naar de haven van Paphos.

Cyprus is reeds van oudsher het vakantie eiland bij uitstek in de Middellandse Zee en bevindt zich op de scheidingslijn tussen Europa en het Midden-Oosten. Gedurende meer dan 3000 jaar is het bezet door allerlei buitenlandse overheersers die elk een stukje van hun cultuur achterlieten en hierdoor is Cyprus een prachtige bestemming met een opmerkelijk karakter geworden. De kleine en pittoreske havenstad Larnaca is zo ongeveer de mooiste en populairste badplaats op het eiland.  Indien u een paradijselijke, maar ook sportieve en avontuurlijke vakantie met een goede dosis cultuur zoekt, dan moet u beslist de op deze website vermelde troeven van dit prachtige Cypriotische vakantieoord leren kennen.

 

 

 


De strandpromenade van Larnaca is de grote trekpleister van de stad. Hier vind je de terrasjes van restaurants, bars en fastfoodketens. Als je hier een hotelkamer of appartement met zeezicht hebt geniet je van een geweldig uitzicht over de promenade en het redelijk brede zandstrand van Larnaca. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Agia Napa is deze plaats niet opgezet voor toeristen, maar is het een stad met een historie die bijna 3000 jaar terug gaat. 

Voorheen heette de stad Kition en Citium en heeft het meerdere bezetters gekend. Thans is de stad naast een redelijk belangrijke toeristische plaats ook de tweede haven van Cyprus en woonplaats voor velen die Noord-Cyprus ontvlucht zijn.

Het strand van Larnaca is een zandstrand met donkergeel zand en loopt  geleidelijk af in zee. Op het strand zijn volop mogelijkheden om strandbedjes en parasols te huren.
De plaats Paphos (ook wel geschreven als Pafos) ligt in het zuidwesten van Cyprus en is één van de populairste toeristische plaatsen van het eiland.
Reden van de populariteit is het feit dat Pafos vrij authentiek en niet te groot is. Kato Pafos, het toeristische deel van Paphos dat aan de kust ligt, wordt door velen als sfeervol gezien en dat is iets wat je bij andere plaatsen soms kunt missen. Vooral het gebied rondom de haven is erg gezellig, zeker 's avonds is het hier heel leuk vertoeven.

De plaats Paphos stamt van voor onze jaartelling. Vroeger had men Oud Paphos en Nieuw Paphos, het Paphos dat we heden kennen is het nieuwe Paphos.
Om het echter nog ingewikkelder te maken bestaat het huidige Paphos eigenlijk uit 3 delen:
- Katos Paphos, het toeristische deel van Paphos gebouwd om de herbouwde haven heen
- de wijk Ktima, dat meestal (onterecht) gezien wordt als het grote Paphos
- Paleo Paphos, de oorspronkelijke oude stad Paphos. Tegenwoordig vind je hier het dorp Kouklia
Deze 3 wijken samen vormen samen het grote Paphos dat in totaal zo'n 75.000 inwoners heeft.

 

 

Het Troödosgebergte ligt vrij centraal in het binnenland van Zuid-Cyprus en is erg geliefd onder wandelaars, natuurliefhebbers en toeristen die op zoek zijn naar het authentieke Cyprus. Hier vind je mooie kloosters, kerkjes en kapelletjes, prachtige traditionele woningen en als je op de juiste plekjes komt rust, rust en nog eens rust.

Pafos ligt in het zuidwesten van Cyprus, aan de Middellandse Zee. Pafos is de 4e stad van Cyprus. Vanwege de grote archeologische waarde staat de hele stad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ooit was Pafos de hoofdstad van Cyprus maar door de toen voorkomende aardbevingen is de hoofdstad verhuisd naar het midden van het land en werd het Nicosia. 

 Er zijn in de haven veel tavernes waar je heerlijk kunt relaxen, genieten van het uitzicht en de dobberende bootjes. De populaire vakantieplaats is voor zowel strandliefhebbers als cultureel-historisch geïnteresseerde toeristen geschikt. Pafos bestaat uit twee delen, namelijk Ano Pafos (ook bekend als Ktima) en het toeristencentrum Kato Pafos, waar de appartementen en hotels liggen.

 

Inbegrepen : Vluchten vanuit Brussel naar Cyprus
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van kamer voor twee personen
   
Niet inbegrepen : Ophaalservice
  Reis- en annulatieverzekering.
  Drank en andere maaltijden
  Uitstappen
   
Toeslag single : 40€ per nacht