Slovenië is een van de acht landen die een deel van de Alpen herbergt. Van het Sloveense Alpengebied is de in nationaal park Triglav gelegen regio van de Julische Alpen de parel. Park Triglav is een van de oudste nationale parken van Europa en de beschermde natuur hier is en blijft ongerept door de duurzame ontwikkeling van het gebied waarbij autoverkeer zoveel mogelijk geweerd wordt.

 

Dè attractie in het nationaal park is natuurlijk Triglav; met 2864 meter de hoogste berg van Slovenië. De naam betekent driehoofd en komt van de drie toppen van de berg. Het bereiken van de top is een must voor iedere Sloveen. De top is bereikbaar voor de goefende bergwandelaar.

 

 

Bezoekers van nationaal park Triglav zijn onder de indruk van de contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en smaragdgroene rivieren. 

Gedurende deze week gaat er in het kleine dorpje een heus JAZZ festival door, waar een groot aantal groepen aantreden en wij kunnen daarbij zijn. Dus wacht niet om in te schrijven en ga mee op deze prachtige aangepaste reis.

 

Reisdatum: Vrijdag 24 mei 2019 tot zondag 2 juni 2019
Reiscode: 2405201901R4WM
Reissom: 1390€
Reisdagen: 10D/9N
Travelbutler:  
Reisbijzonderheden: Heen en terugreis in twee dagen
Zakgeldadvies: €50 per dag = €500
Maaltijden Tijdens de heen en terugreis op basis van ontbijt
   
   

 

Grotten van Postojna

Als je op vakantie gaat naar Slovenië, dan ga je natuurlijk naar de grotten van Postojna. Dit is niet voor niks de meest populaire attractie van Slovenië. Deze grotten zijn enorm, met meer dan 24 km aan hallen en passages.

De Slovenen hebben een ingenieus systeem bedacht waardoor je als bezoeker enkele van de mooiste stukjes van de grotten kunt zien zoals de Great Mountain grot. Een treintje neemt je enkele kilometers mee in de grot zodat je door enkele van de mooiste stukken kunt wandelen.De mening van onze dochter over de grotten van Postojna: “leuk, maar ook een beetje eng”. Het zal dan ook zeker van de leeftijd van je kind en het karakter afhangen of deze net zo kunnen genieten van deze natuur als jij.Zorg in ieder geval dat je kinderen warm aangekleed zijn in de grotten van Postojna waar een constante temperatuur heerst van 8-10 graden. Een regenjas met muts is ook een goed idee als je kinderen zoals onze dochter er niet van houden om druppels op hun hoofd te krijgen.De looppadden zijn goed, al kan je met al dat druppende water niet voorkomen dat ze af en toe wat glad zijn. Overal zijn hekjes dus kinderen kunnen hier prima zelf lopen. We zagen wat gezinnen met een buggy maar een drager is echt veel makkelijker.

 

 

Citytrip naar Ljubljana

Ljubljana is de grootste stad en de hoofdstad van Slovenië. De stad ligt op beide oevers van de rivier de Ljubljana die de stad in tweeën splits. In het historische deel van de stad zijn aan deze rivier tal van horecagelegenheden te vinden. Eén van de bekendste bouwwerken van Ljubljana, de Drie Bruggen of Tromostovje verbindt de twee delen van de stad met elkaar. Het belangrijkste bouwwerk van Ljubljana is het kasteel van Ljublana. Ljubljana Grad is gebouwd op het hoogste punt van de stad, je hebt vanaf de toren van het kasteel dan ook een prachtig zicht over de stad en de omgeving.
Ljubljana heeft een lange en bewogen geschiedenis die al ver voor onze jaartelling begint. Van de eerste tot de vijfde eeuw na Christus maakt de stad deel uit van het Romeinse keizerrijk. Indertijd staat de stad bekend onder de naam Emona. Vanaf de dertiende eeuw begon Ljubljana pas echt uit te groeien tot een belangrijke stad Niet veel later zou de stad onderdeel uit gaan maken van het Habsburgse Rijk onder de naam Laibach.
Na de onafhankelijkheid van Slovenië in 1991 werd Ljubljana de hoofdstad van het land

De stoeterij van Lipica

Lipica is de bakermat van het Lippizaner paardenras. In 1580 werd hier de van oorsprong Habsburgse keizerlijke hofstoeterij “Lippiza” opgericht en in die hoedanigheid was de stoeterij actief tot 1915. De paarden waren in die tijd van groot belang voor de Habsburgers. Vandaag de dag bezit de stoeterij nog ongeveer 400 paarden en  is het de oudste stoeterij in Europa waar nog slechts één ras wordt gefokt. Op bepaalde dagen en tijden kan je de stoeterij bezoeken, voorstellingen van de Klassieke Rijschool bijwonen, hogeschool dressuur cursussen volgen of paarden huren voor een rit door de omgeving.

 

 

Keizerin Maria Theresia en haar echtgenoot Franz I. Stephan hadden grote belangstelling voor het fokken van het Lippizaner ras. De lipizzaner is een warmbloedpaardenras en zijn meestal schimmel. Leuk om te weten is dat de paarden meestal als veulen donker worden geboren maar na verloop van tijd wit worden. Naast schimmels komen ook de kleuren bruin, donkerbruin en zwart voor en heel soms ook vos en valkkleurig.

 

 

De paarden hebben een vrij hoge hals aanzetting en dat geeft ze een trotse indruk. De vaak grote sprekende ogen en de verheven bewegingen zorgen ervoor dat het klasse paarden zijn. Ze hebben een natuurlijke aanleg voor verzameling en daarmee zijn ze uitermate geschikt voor om de zwaarte oefeningen van de klassieke dressuur uit te voeren.

 

Inbegrepen: Transfer met een aangepaste minibus naar de plaats van bestemming
  Maaltijden op basis van Vol Pension
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Heen en terugreis op basis van twee dagen - op basis van ontbijt
   
Niet Inbegrepen: Ophaalservice
  Reis - en annulatieverzekering
  Andere maaltijden
  Drank 
  Uitstappen