De Naturarena Bergisches Land is een waar wandelparadijs. In het gebied ligt meer dan 4.000 km aan goed aangegeven wandelpaden en er zijn 21 verschillende wandelroutes uitgezet. Populair in het gebied is geocaching: het door middel van GPS en geografische coördinaten op zoek gaan naar een 'schat'. Om te genieten van de prachtige vergezichten zijn er diverse uitzichttorens. De hoogste is de 35 m hoge Hohe Hart bij Morsbach, een van de mooiste is de Haly-Turm bij Engelskirchen-Ründeroth. Wie graag goed wil leren Nordic Walken kan terecht in Nümbrecht, Reichshof-Eckenhagen en Burscheid.

 

 

Midden in het Bergisches Land ligt het dorpje Lindlarmet een leuk openlucht museum, de romantische burchtruïne Eibach, een boerenmarkt en een boomtoppenpad. Midden in een van de mooiste wandelgebieden ligt het oudste stadje Wipperfurthmet een gezellig marktpleintje en een perfect gelegen stuwdam. Meer dan indrukwekkend is de gigantisch grote Altenberger Dom in het Odenthal. In het Bergische Land staan ook heel veel kastelen zoals Schloß Homburg waar nu het Oberbergische Museum gevestigd is. Op het terrein staat een authentiek waterrad dat de energie leverde voor een korenmolen en een houtzagerij. 

 

Reisdatum : Maandag 15 april 2019 tot vrijdag 19 april 2019
Reiscode : 1504201901R4W
Reissom: 595€
Travelbutlers:
Reisafstand: 395km
Reisbijzonderheden: Max twee gasten in rolwagen
Zakgeldadvies: 50€ per dag 

 

Binnen de mooie regio ligt een gebied dat nog net iets mooier is: het natuurpark Bergisches Land, een bosrijk gebied met alle kwaliteiten van de gehele regio in een wat compacter gebied. Ook hier rivieren met stuwdammen, waarvan die bij Dhünn de grootste is. Speciaal aan het Bergisches Land is dat een gedeelte van de toeristische wandel- en fietsroute Straße der Arbeit door het gebied loopt. Dit is een museumroute die zich concen-

treert op de industriële geschiedenis: de textielindustrie, de smederijen, de mijnen en uiteraard de smokkelroutes. Heel mooi is de hoge, gietijzeren spoorbrug, de Müngstener Brücke bij Solingen. Solingen zelf is vooral bekend van het roestvrij staal en het Klingenmuseum is daaraan gewijd.

 

 

Het Bergisches Land is een lieflijk en zacht golvend gebergte in de regio Keulen, Wuppertal, Lüdenscheid en Gummersbach (Oberbergisches land), ten zuiden van het Ruhrgebied, bestaande uit schiefer. Zeer talrijk zijn er de stuwdammen, met aangename stuwmeren. Bijzonder is de gastronomie met de Pillekuchen, de Kottenbutter en de begeerde Bergische Kaffeetafel. Ja, van de natuur proeven en gastronomisch nagenieten is er aan de orde.

Wij verblijven in het FIT Hotel in Much

Dit hotel in Much, in het schilderachtige landschap in het natuurpark Bergisches Land, en biedt gemakkelijke toegang tot de snelweg A4 en biedt een breed scala aan recreatieve activiteiten.

Hotel Fit biedt een bioscoop, een discotheek en tafelvoetbal. Buiten bij het hotel vindt u een speciale touwbrugroute door de bomen, voetbal- en basketbalvelden, jeu de boules en een speelplaats. Hapjes en drankjes worden geserveerd in de biertuin in de zomer.

Gasten kunnen ontspannen op de ligweide, genieten van een barbecue of een wandeling maken door het zintuiglijke park. Alle gedeelten van het Hotel FIT zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, inclusief alle slaapkamers. De cursus klimtouwen is ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.Het Keulse expositiecentrum Kölnmesse kan in 30 minuten worden bereikt met de auto of in 40 minuten met het openbaar vervoer. Bussen en treinen rijden vanaf het nabijgelegen treinstation Overath 

 

 

Inbegrepen :  Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer'
   
Niet inbegrepen: Ophaalservice
  Andere maaltijden
  Toeslag Single
  Reis - en annulatieverzekering
  Uitstappen