Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Net zoals vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? In de Maashorst. Hét oergebied in Brabant. Baan je weg langs bomen, beken en beesten. Spot de wisent, Tauros en de Exmoorpony, de oerbewoners van het gebied. Beleef de wijst: de natuurparel van het landschap. Ontdek de historische opgravingen en alle andere oerschatten van De Maashorst. Trek stevige wandelschoenen aan en neem je verrekijker mee. Volg je oerinstinct. Luister en ga!

 


Door de komst van mensen is het natuurgebied in de afgelopen eeuwen flink veranderd. Om het te herstellen, krijgt de natuur nu de ruimte. Ook leven er drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlandschap weer wordt zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Met open plekken en donkere stukken bos. Met kleurrijke heidevelden, drassige poelen en torenhoge bomen. Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens toeschouwer is. Een écht oergebied dus. Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. Met een aangeboren oerinstinct – en een beetje geluk – spot je gegarandeerd een wisent, Tauros of Exmoorpony. Luister en ga

  

Reisdatum : Maandag 30 december 2019 tot vrijdag 3 januari 2020
Reiscode : 3012201901M
Reissom : €290
Reisdagen : 5D/4N
Uw Travelbutler :  Bart De Leersnijder - Darline Van Averbeke
Toeslag Single kamer €40 per nacht = €160
Zakgeldadvies : € 50 per dag

 

Vieren wij van Oud naar Nieuw, tuurlijk, met een heerlijk Chinees buffet. 

 

 

 


Hoe organiseren wij ons : 

Op zaterdag worden jullie opgehaald met onze minibus. 's Namiddag doen we een uitstap en 's avonds gaan wij heerlijk dineren in Uden.

Wij verwelkomen u met een glaasje cava of ander fris en vergasten u tijdens dit weekend op een heerlijke waaier aan verschillende hapjes en lekkernijen. Natuurlijk kunnen de cliënten de travelbutler daarbij helpen. 

 

 

De afgelopen jaren zijn in De Maashorst spectaculaire archeologische vondsten gedaan. Zo vonden archeologen vorstengraven uit de vroege ijzertijd, een begraafplaats uit de late prehistorie, het grootste bronsdepot van Nederland uit de Romeinse tijd en een aantal vergeten dorpen uit de middeleeuwen. Tastbare herinneringen uit de (pre)historie die in het huidige landschap nog steeds aanwezig én zichtbaar zijn. Bewonder de oerschatten met een gids of ga zelf op ontdekkingstocht.

 

Op dit grafveld dat zowel bekend is onder de naam Paalgraven als Zevenbergen werden in de bronstijd en vroege ijzertijd regelmatig mensen begraven. Het ligt een paar honderd meter van het vorstengraf van Oss en werd in 2007 ontdekt. Onder één van deze zeven heuvels vonden archeologen voor de tweede keer in korte tijd een ongewoon rijk vorstengraf van bijna 40 meter.

 

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner in zelfkook
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Agogische begeleiding door ervaren Aksent Travelbutler
   
Niet inbegrepen : Ophaalservice
  Andere maaltijden - Nieuwjaarsdiner
  Dranken
  Uitstappen
   

 

JPS Wit