Op de grens tussen de regio Gorenjska en Primorska vind je het Hotel Cerkno Resort. De regio vormt in de winter een van de meest moderne en gebruiksvriendelijke skigebieden van Slovenië. In de zomer vormt het natuurlijke en bosrijke landschap een uitgelezen decor voor prachtige wandeluitstappen. Het hotel paalt aan het centrum van de stad Cerkno en biedt naast een verwarmd binnenzwembad, sauna’s en fitnesscentrum en warm, enthousiast en vriendelijk onthaal. De kamers zijn voorzien van kabel-tv en een kleine zithoek. Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad of douche. In het restaurant kunt u terecht voor verfijnde regionale gerechten. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm.

 

 

In Bohinj draait alles om de prachtige natuur. Tweederde van de Bohinj vallei ligt in het nationale park Triglav. Dit beschermde natuurgebied ligt ook in het UNESCO ‘man and biosphere’ netwerk van natuurreservaten. Elke nieuwe ontwikkeling in het gebied is gericht op duurzaamheid.

De vallei van Bohinj is omringd door bossen en bergen. De bossen groeien zelfs elk jaar iets. Ten noorden van de vallei is het Pokljuka bergplateau waarop het grootste stuk bos van park Triglav zich bevindt.

 

 

Van het hout uit het bos van Pokljuka worden uitmuntende violen gemaakt. Hout is het traditionele bouwmateriaal in de vallei en tijdens een bezoek aan de vallei kan je dat overal terugzien.

 

Reisdatum: Zondag 22 september 2019 tot zondag 29 september 2019
Reiscode: 2209201901AR
Reisdagen: 8D/7N
Reissom: 899€
Travelbutler: Japie Swings
   
Toeslag Single €40 per nacht
   
Zakgeldadvies: €50 per nacht
   

 

Dag 1 – Aankomst Cerkno
Na aankomst op de luchthaven in Venetië gaat het per bus transfert verder naar het Hotel Cerkno Resort in Slovenië. Aankomst in het hotel is voorzien tussen 16u30 à 17.00u , zodoende u rustig kan inchecken in het hotel en op verkenning van het resort kan.

Dag 2 – De geheimen van het Partizanenkhospitaal Bolnica Franja
Na het ontbijt in het hotel brengt de bus ons naar het beginpunt van een eerste wandeling. De tocht brengt je naar het Partizanenhospitaal van Bolnica Franja uit de Tweede Wereldoorlog. Verscholen in de dichte wouden en de Pasica bergkloof ligt een van de best bewaarde geheimen van het ex-Joegoslavische verzet. Tegen de middag bereik je het Cerkno Skistation voor een picknick met lokale specialiteiten en leuke accordeon muziek. Na de lunch vervolg je de wandeling tot het hotel. Duur: 4 – 6 uur

Dag 3 – Lake Bohinj en de Vintgarkloof
Ontbijt in het hotel. Vandaag maakt je kennis met het Nationaal Triglav Park en het meer van Bohinj. Er is keuze tussen een gemakkelijke en een moeilijkere wandeling in de omgeving van de Julische Alpen. Tijdens de middag wordt er geluncht in de regio van Bled. ’s Namiddags wacht nog een kleine wandeling in de prachtige Vingtar-kloof.

Dag 4 – De bergachtige Cerkno keten
Na het ontbijt in het hotel staat een prachtige wandeling op het programma doorheen het bergachtige en groenrijke skigebied van Cerkno. We komen voorbij de “ Na Ravan Farm “.Al een decennium lang produceert het familieboerderij, die op 850 m tot 1050 m hoogte ligt, zelfgemaakte zuivelproducten op een natuurlijke en biologische manier. In hun eigen productiefaciliteiten, na traditionele praktijken en zonder toevoeging van conserveermiddelen of chemicaliën, maken ze van verse melk een breed scala aan zuivelproducten. Hier zal geluncht worden met huisgemaakte kaas, brood en schnaps. Duur wandeling 4 à 5 uur.

Dag 5 – Planinska Ermanovec
Ontbijt in het hotel. Vandaag staat er een nieuwe daguitstap geplant met als bestemming Planinska Ermanovec. Een leuk wandelgebied met verspreide loofbosjes , hooilandjes en weilanden. De wandeling brengt je naar de 1000 meter hoge Ermanovec Ridge alwaar je mijlenver over de talloze heuvels kan kijken. ’s Middags is een lunch voorzien met lokale vleesspecialiteiten. Duur 6,5 uur

Dag 6 – Sebrelje Plateau
Na het ontbijt kan je genieten van een half dagje rust en de uitgebreide wellness faciliteiten van het hotel uittesten. Rond de middag voorzien we een uitstap naar het Sebrelje plateau. Hier zijn onder andere restanten van holenberen en sporen van mensen uit de Ijstijd gevonden. Er is een lunch met lokale specialiteiten voorzien en een korte wandeling van een tweetal uur.

Dag 7 – Goriska Brda – Dorbovo
Na het ontbijt staat er een leuk gevuld programma op je te wachten. Slovenië is gekend voor lekkere wijn en dus ga je wandelen in de wijnregio Goriska Brda. De streek kan je naar verluidt het best vergelijken met Toscane maar dan nog veel rustiger. Het gebied typeert zich door een lappendeken van kleine wijngaarden, iedere wijngaard van een andere wijnboer met zijn eigen druiven, eigen tradities en eigen geheime recepten. De lunch word genuttigd bij een lokale wijnboer en je kan uiteraard proeven van enkele heerlijke wijnen. Na de middag kan je kiezen tussen een zeer mooie boottrip of voor een extra wandeling.

Dag 8 – Terugkeer naar huis
De laatste dag is helaas aangebroken. U wordt met een luxe autocar naar de luchthaven van Venetië gebracht voor de terugvlucht naar België.

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit Brussel naar Venetië
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van half pension
  Wandelingen onder begeleiding van een Nederlands talige gids
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
   
Niet Inbegrepen: Ophaalservice
  Andere maaltijden
  Reis en annulatieverzekering
  Uitstappen