Wat zijn de mooiste plaatsen van Zuid-Afrika? Wat zijn de leukste uitstappen in Zuid-Afrika? Welke bezienswaardigheden zou iedereen moeten zien? Om dat te bepalen zouden we duizenden toeristen moeten ondervragen als ze hun Zuid-Afrika-reis net beëindigd hebben en op de internationale luchthaven van Kaapstad of Johannesburg op het punt staan om terug naar huis te komen. Onbegonnen werk dus. Alhoewel: in 1985 heeft Satoer / Satour, de toenmalige toeristische dienst van Zuid-Afrika, het wél gedaan. Het Zuid-Afrikaans Verkeersbureau - dat nu ‘South Africa Tourism' heet - heeft toen twee rangschikkingen gemaakt: één volgens het aantal bezoekers en één volgens de beoordeling van de toeristen die de attracties, bezienswaardigheden of plaatsen/regio's bezocht hadden.

 

Reisdatum: Zaterdag 12 oktober 2019 tot zaterdag 26 oktober 2019
Reiscode: 1210201901V
Reissom: €2850
Travelbutler: Japie Swings
Overnachtingen: 14/13N
Toeslag Single kamer :  €40 per nacht
Zakgeldadvies: €50 per dag
Bijzonderheden: Je hebt geen visum nodig voor een Zuid-Afrika vakantie korter dan 90 dagen. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Het paspoort moet tenminste 30 dagen geldig zijn na terugkomst.
 

Internationale reispas verplicht

   

 

  1. Zuid-Afrika heeft een adembenemende natuur en een rijke fauna en flora.
  2. Je kan er op safari in één van de tientallen nationale wildparken (zoals het Krugerpark) of in één van de vele privé-wildparken.
  3. Zuid-Afrika is een Wereld-in-één-Land: tijdens dezelfde reis ervaar je wildleven, stranden, bergen, bergketens en bergpassen, steden en Afrika-dorpjes, botanische tuinen, natuurreservaten en woestijnen, enz.
  4. De zon schijnt er (bijna) elke dag!
  5. Zuid-Afrika heeft prachtige accommodatie, je kan er lekker en gezond eten en het land heeft prachtwijnen.
  6. Zuid-Afrika heeft een kustlijn van meer dan 3.000 km: soms eens wilde kust, soms een beschermd natuurreservaat, soms rotsen, soms een lagune maar meestal nette zandstranden.
  7. Maak kennis met de vriendelijke bevolking van The Rainbow Nation, verenigd in een parlementaire democratie.
  8. Je blijft in dezelfde tijdszone en je hebt dus geen last van jetlag. Bovendien is de infrastructuur daar in het zuiden van Afrika uitstekend - en lijkt zelfs af en toe een beetje Europees.
  9. Dankzij een sterke Euro en de voordelige wisselkoers genieten West-Europese toeristen al enkele jaren van een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit.
  10. Sport! Zuid-Afrika heeft meer golfbanen dan België en Nederland samen. En je kan er ook diepzeeduiken, surfen, mountainbiken, ballonvaren, paragliden, benjispringen, vliegvissen, bergbeklimmen, zweefvliegen, zonnen, winkelen, enz.

 

Kaapstad : de Tafelberg
Volgens veel wereldreizigers is Kaapstad de mooiste stad van de wereld. De stad ligt immers tussen Tafelbaai en de Tafelberg, een imposante berg die 1.068m boven de stad uittroont. De naam ‘Tafelberg' (Table Mountain in het Engels) is gegeven door de Nederlanders van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, en komt uiteraard van de speciale vorm van de berg. Helemaal indrukwekkend is "die Berg" pas met een tafelkleed: een wolkenmassa die net boven de berg zweeft.

De laatste tijd is Nelson Mandela voornamelijk in het nieuws verschenen door zijn zwakke gezondheid en de ordinaire familieruzie die uitbrak over de commercialisering van zijn erfgoed. Maar dit alles mag geen smet werpen op deze bijzondere man en wat hij heeft betekend voor zijn land. Hij streed in zijn jonge jaren als activist tegen de blanke regering en na een gevangenschap van 27 jaar bracht hij in Zuid-Afrika niet alleen een einde aan de Apartheid, maar bracht hij bovenal vrede. Hoe zijn opvolgers het er van afbrengen is nog maar de vraag, maar Mandela heeft een zeer moeilijke transitie opgestart van een racistisch systeem naar een ware democratie. 

Iedereen kan op Safari ondanks de handicap, geestelijk of lichamelijk. Slechtziend of in een rolstoel. Rondreizen door Zuid-Afrika en Safari’s kan prima met een beperking. Wij maken het mogelijk voor nagenoeg iedereen. Wat is er mooier dan een droom werkelijkheid te laten worden. Niets toch. De afgelopen jaren hebben wij veel reizigers gehad die met ons op reis zijn geweest met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dit was in het begin op eigen initiatief.

Programma:

Dag 1: Aankomst in Johannesburg

Dag 2: Johannesburg - Soweta en Pretoria

Dag 3: Vertrek vanuit Johannesburg. Rondrit , wandelsafari, Kennis maken met de BIG 5

Een verblijf in een privé-wildpark is genieten van elk ogenblik dat je er bent, ook al is het maar voor één nacht (en ben je 20 tot 24 uur ter plaatse). Eerst heb je uiteraard al de spannende rit door het wildpark, naar jouw lodge: meestal een tiental chalets, een zwembad en een boma - een half-open restaurant - want 's avonds eet je meestal buiten). En natuurlijk geniet je van de ochtend- en avondsafari per open jeep, want geen enkele uitstap in Zuid-Afrika is tegelijk zo spannend en zo ontspannend als met een open voertuig op zoek gaan naar de Big Five (Grote Vijf): leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Safari is uiteraard niet alleen zoeken naar de Grote Vijf, maar ook uitkijken naar de vele andere wilde dieren, vogels en reptielen die in de Afrikaanse bush leven

Dag 4: Relaxen en Avond Safari, met barbeque en kampvuur

Dag 5: Krugerpark Safari

Ja, eigenlijk zou dit hoger moeten staan, want een stapsafari in een wildpark is echt de absolute top qua wildbeleving. Maar de vraag voor de Kruger Wilderness Trials is veel groter dan het aanbod, en enkel wie een jaar op voorhand boekt maakt kans om uitgeloot te worden.

Dag 6: Nelspruit en Jane Goodall Chimp Eden

Dag 7: Panorama Route.  Blyde River Canyon

Dag 8: Rondrit naar St Lucia. Langs vele landen zoals Zuid Afrika, Swaziland verder naar de Indische Oceaan. Op naar de Elephant Coast

Dag 9: Boottocht op het meer Lake St Lucia. 

De titel van Werelderfgoed krijg je niet zomaar: daar moet je mooi voor zijn. En de lagune van St. Lucia is mooi. En leuk, als je het combineert met een bezoek aan een de krokodillenkwekerij en je een boottocht maakt op het strandmeer zelf: nijlpaarden, krokodillen, flamingo's, ...

Dag 10: Isimangaliso Wetlands Parc en Cape Vidal. 

Het Greater St. Lucia Wetland Park werd in 2007 omgedoopt tot het iSimangaliso Wetland Park. Het park werd in december 1999 als eerste van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is dan ook een verbazingwekkend natuurfenomeen met vijf ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 hectare.

Hier bevinden zich koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden.

Dag 11: Rustdag

Dag 12: Reisdag naar Bergville.

Dag 13: Golden Gate Highlands 

In het Golden Gate Highlands National Park in Vrijstaat vind je uitgestrekte graslanden en spectaculaire zandsteenformaties. Het park dankt zijn naam aan de vlaktes die door de zon in de late namiddag een gouden gloed krijgen. Het park werd in 1963 opgericht om de zandstenen kliffen te beschermen. Er leven onder andere blesbokken, witstaartgnoes, reebokken, bergrietbokken, jakhalzen, lammergieren, zwarte arenden en steppe-arenden.

Dag 14: Naar huis

Overwegend was het een groot succes voor beide kanten. Voor de mensen met een beperking omdat er een geweldige Zuid-Afrika ervaring is gerealiseerd en dat hun Afrikaanse droom is uitgekomen. Voor ons omdat het gewoonweg fantastisch is om te doen. Mensen blij maken en zien genieten in Afrika. Kennis maken met de dieren van Afrika. Dat is voor ons de kroon op ons werk als organisator van reizen in Zuid-Afrika. Inmiddels bieden wij permanent geheel verzorgde Zuid-Afrika reizen en safari’s voor gehandicapten en mindervaliden aan.

Door de grote diversiteit aan minder valide gasten is het gebleken dat er voor een Zuid-Afrika ervaring niet zo heel veel beperkingen hoeven te zijn. Overal is een mouw aan te passen en bijna alles is te realiseren. Van extra zorg tot speciaal vervoer. Als gezond verstand gebruikt wordt en de rust wordt bewaart dan is er voor iedereen met bijna elke beperking de mogelijkheid om Afrika dromen uit te laten komen. Het kan echt. Doordat de beperking van iedereen vaak anders is, is elke reis maatwerk en moeten er soms veel aanpassingen gedaan worden.

Wij hebben onze nodige uitdagingen hierin gehad. En kunnen nu met een gerust hart zeggen. Dat wij voor iedereen de perfecte Zuid-Afrika reis kunnen samen stellen. Zuid-Afrika is er voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking. Zeker voor hun is Zuid-Afrika fenomenaal!

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit Brussel naar Johannesburg
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt.
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Het programma zoals voorzien
   
Niet inbegrepen Andere maaltijden
  Reis - en annualtieverzekering
  Ophaalservice
  Dranken
  Inkomgelden ongeveer €90

 

 logo jpstours 316906