Namibië is de droom van elke fotograaf. Als een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld, is de kolossale natuur van Namibië ongerept gebleven. Van de eindeloze, eindeloze duinvlaktes in de westelijke Sosussvlei tot de dichtbegroeide bush en sensationele wilde dieren in het noordelijke natuurpark Etosha.

Sinds haar onafhankelijkheid in 1900 is Namibië een van de jongste landen van Afrika. Decennialang vochten Engelsen, Duitsers en Zuid-Afrikanen om haar diamanten. Vandaag de dag geniet Namibië van een stabiele democratie. Verschillende stammen zoals de Himba leven vredig naast elkaar en toeristen kunnen de natuurschatten veilig bewonderen.

De Namibwoestijn domineert de westelijke kust van Namibië. Deze tweeduizend kilometer lange zandwoestijn is een van de oudste en droogste ter wereld. Hierin ligt de Sosussvlei. Haar duinen zijn wel 325 meter hoog. Ze vervormen met elke windvlaag en tijdens zonsopkomst verven lichtstralen ze vuurrood tot pastelgeel. Vlakbij liggen in het Namib Naukluft National Park ook de ruige pieken en diepe kloven van het Naukluft-gebergte.

Als je zoekt naar een uitdaging, trakteer jezelf dan op een intensieve wandeling naar de oranje dieptes van de Fish River Canyon. Na de Grand Canyon is Fish River met 160 kilometer de langste kloof ter wereld.

Reisdatum: Zaterdag 26 september 2020 tot zaterdag 11 oktober 2020
Reiscode: 2609202001V
Reissom: vanaf €2850
Travelbutler: Japie Swings
Overnachtingen: 14D/13N
Toeslag Single kamer :  €40 per nacht
Zakgeldadvies: €50 per dag
Bijzonderheden: Je hebt geen visum nodig voor ee vakantie korter dan 90 dagen. Bij de douane krijg je een sticker in je paspoort (let er op dat je minimaal 2 lege bladzijden in paspoort hebt). Het paspoort moet tenminste 30 dagen geldig zijn na terugkomst.
 

Internationale reispas verplicht

   

 

  1. Ondanks haar ruwe klimaat is Namibië een diverse dierenwereld rijk. In het noorden vind je een van de meest spectaculaire wildlife-parken ter wereld, het Etosha National Park. Rijd hier met een auto naar een drinkplaats en wacht tot de leeuwen en olifanten komen drinken en badderen.

    Bezoek je liever een bescheidener natuurpark, maak dan een trip naar Caprivi. Hier genieten vooral olifanten en koedoe van een wateroase. En zoek je toevallig naar duizenden zeehonden, tour dan door de ruige Skeleton Coast.

  2. Namibië staat bekend om haar natuurschoon, maar ook haar steden zijn een bezoekje waard. Ontdek de koloniale architectuur die door de moderne hoofdstad Windhoek kruipt. Ga skydiven, quadracen of sandboarden rondom de Duitse stad Swakopmund. Of huiver door de oude mijnsteden Lüderitz en Kolmanskop, waar zandstormen de oude huizen hebben ingebroken.

  3. Trots prijkt het torentje met rode dakpannen uit boven het centrum van Windhoek. De lutherse Christenkirche uit 1896, met zijn rondgetrapte daken en wit stenen raamkozijnen is het symbool van de hoofdstad van Namibië. Het Duitse hart klopt op het hoogste punt van de stad.Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Duitsers en Zuid-Afrikanen hebben er het straatbeeld bepaald. Windhoek voelt als een voortkabbelend provinciestadje, als een soort kleinschalig Zuid-Afrika.

 

Het beeld van ruiter met geweer, pal naast de Duitse kerk, herinnert juist aan de Zuid-Afrikaanse bezetting gedurende het grootste deel van de twintigste eeuw. Het is de kitsch-heroïsche stijl die zo veel Afrikaner beelden kenmerkt.

Het is niet het enige litteken dat de voormalige apartheidsregering uit Pretoria naliet in de stad. Net als in Zuid-Afrika werden mensen met een verschillende huidskleur in Windhoek tot twintig jaar terug strak van elkaar gescheiden. Zwarten mochten alleen wonen in township Katutura. Het centrum was voor de blanken.

 

 

Inbegrepen: Vluchten vanuit Brussel naar Johannesburg
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt.
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  Het programma zoals voorzien
   
Niet inbegrepen Andere maaltijden
  Reis - en annualtieverzekering
  Ophaalservice
  Dranken
  Inkomgelden ongeveer €90

 

 logo jpstours 316906