Frankrijk is de populairste vakantiebestemming ter wereld. Ook onder wandelaars is het land enorm geliefd: vanuit de Benelux is het snel te bereiken en er is een grote verscheidenheid aan accommodaties. Frankrijk heeft een rijke geschiedenis, zijn landschappen en klimaten zijn heel divers en zijn wijnen wereldberoemd. Overbodig te zeggen dat u hier dus uitstekend kunt wandelen. Frankrijk mag dan bijna 80 miljoen toeristen per jaar ontvangen, op de meeste wandelpaden en buiten toeristische oorden komt u ze nauwelijks tegen. Hieronder vindt u naast algemene toeristische wetenswaardigheden veel informatie over wandelgebieden, paden en gidsen.

Reisdatum : Zaterdag 15 juni 2019 tot zaterdag 22 juni 2019
Reiscode : 1506201901M
Reisdagen : 8D/7N
Reissom : 925€
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Zakgeldadvies : €50 per dag
Uw Travelbutler :

 

 

In weinig Europese landen is de verscheidenheid aan landschappen zo groot als in Frankrijk. U vindt er bijna alles, van weidse zandstranden tot alpiene toppen. Vooral bekend zijn de groene heuvels met weiden en akkers, afgewisseld met kleine dorpjes. Aan de kust treft u vooral zandstranden. In Bretagne en Provence zijn ook grillige krijtrotskusten en baaien.


 

Naast heuvels en stranden heeft Frankrijk ook hoge bergtoppen, vooral in de Franse Alpen, de Pyreneeën en Corsica. De Mont Blanc in de Frans Alpen is de hoogste bergtop (4800 m) van Europa. Lagere gebergten zijn te vinden in de Vogezen, Morvan, Jura en Centraal Massief. Het Centraal Massief, een enorme hoogvlakte tussen de Loire en de Middellandse Zee dat een zesde van Frankrijk beslaat, is bovendien bijzonder door zijn diep ingesneden rivieren en vulkanische landschappen. Een kwart van Frankrijk bestaat uit bossen. Daarmee staat het land in Europa op de derde plaats, na Finland en Zweden. Opmerkelijk is dat het bosoppervlak de laatste 50 jaar met een derde is toegenomen. De grootste wouden liggen bij Orléans, in Normandië en in het zogeheten Bekken van Parijs (Fontainebleau, Compiègne).


 

La Manche heeft prachtig natuurschoon te bieden, van de baai van LesVeys tot de baai van de Mont Saint-Michel. Duinen, moerasgebieden, coulisselandschap, zeehavens, baaien en steile rotskusten vormen een kleurrijk landschappelijk mozaïek. Huizen van natuursteen, natuurpaden en natuurgidsen nodigen u uit om deze natuurlijke rijkdommen te leren kennen. De lange geschiedenis van Mont-Saint-Michel zou teruggaan tot 708, het jaar dat Aubert, bisschop van Avranches, op de Mont-Tombe een heiligdom ter ere van de Aartsengel laat bouwen dat al snel tot een groot bedevaartsoort zal uitgroeien. In de 10de eeuw vestigen Benedictijnen zich in de abdij en wordt lager een dorp gebouwd, dat in de 14de eeuw tot aan de voet van de rots strekt. Mont-Saint-Michel is echter ook een militaire vesting die tijdens de Honderdjarige Oorlog onneembaar blijkt te zijn. Na de ontbinding van de religieuze gemeenschap tijdens de Franse revolutie wort de abdij tot in 1863 als een gevangenis gebruikt. De abdij wordt in 1874 tot historisch monument verklaard en grondig gerestaureerd. Sinds 1979 staat Mont-Saint-Michel op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO.

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Maaltijden op basis van ontbijt en diner
Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
Niet inbegrepen : Ophaalservice a rato van 0.50€/km
Reis - en annulatieverzekering
Andere maaltijden
Uitstappen
Toeslag single : 40€ per nacht