Luieren of uitwaaien op het strand, sporten, lekker eten in de strandpaviljoens en restaurants en de interessante musea zijn niet langer de enige trekpleisters van Hoek van Holland. De badplaats van Rotterdam is trendy en modern, met leuke festivals en sportevenementen, kunst en cultuur en een gezellig uitgaansleven.

 

 

Kindvriendelijk strand

 

Kinderen zullen zich er zeker vermaken. Hier en daar staan speeltoestellen. De palen met herkenbare dieren zorgen er voor dat uw kinderen altijd de weg terug kunnen vinden. Strandpaviljoens zijn er in grote getale. Watersporters gaan naar het Kuststrand Rechtestraat. Hier kunt u goed surfen. Op het strand is vliegeren toegestaan.

Reisdatum : Maandag 24 juni 2019 tot vrijdag 28 juni 2019
Reiscode : 2406201901M
Reissom : €495
Reisdagen : 5D/4N
Uw Travelbutler :  Japie Swings
Zakgeldadvies : 50€ per dag
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart

Boulevard

 

Een bezoek aan de Koningin Emmaboulevard, waar u alle langsvarende schepen kan bekijken, is een absolute must. Aan de boulevard ligt EXPO-INFO Paviljoen Waterwegcentrum. Op culinair gebied biedt Hoek van Holland een scala aan mogelijkheden. In het kleine, maar gezellige winkelcentrum zijn ook verschillende restaurants, lunchrooms, cafés en terrassen te vinden.


 

Bezienswaardigheden

 

Hoek van Holland heeft tal van bezienswaardigheden. Natuurlijk is er de imposante Stormvloedkering. Ook het kustverlichtingsmuseum, het Reddingsmuseum Jan Lels, het Veerdienstmuseum en het Kustverdedigingsmuseum zijn de moeite van een bezoek waard. Hoek van Holland, een gezellige badplaats, gelegen aan de Nieuwe Waterweg, heeft alles te bieden voor een kort bezoek, een aantrekkelijk dagje uit, een leuk weekend of vakantie.  Naast de interessante musea en attracties, zoals de Stormvloedkering en het Kustverdedigingsmuseum 'Fort aan den Hoek van Holland', beschikt Hoek van Holland over prachtige natuur. In en rondom het dorp liggen natuurgebieden zoals het duingebied, de Hoekse Bosjes en het Staelduinse Bos met vele fiets- en wandelmogelijkheden.

 

Monumentale pracht


Het eiland kent veel rijksmonumenten. Veelal zijn dit boerderijen en woonhuizen die door de lokale bewoners perfect worden onderhouden. Daarnaast zijn er een aantal molens waarvan sommigen nog in werking zijn. Ook heeft het eiland een verbinding naar het natuurmonument Tiengemeten, een klein eiland in het zuiden, dat alleen bereikbaar is met de veerpont.

 

 

 

Schilderachtige taferelen


Zomers is het een mooi gezicht om alle zeilschepen op het Haringvliet te zien varen. Het komt vaak voor dat er een rij van zeilschepen ontstaat, wachtende op de Haringvlietbrug die voor ze open zal gaan. Ook watersportliefhebbers maken veelvuldig gebruik van het Haringvliet als uitvalsbasis voor een tocht langs het eiland.

Het recreatieoord Binnenmaas trekt veel bezoekers naar het eiland. Hier heeft men een kinderboerderij, attractiepark en buitenzwemparadijs en is er de mogelijkheid om te kamperen op het terrein aan de Binnenbedijkte Maas. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Streekmuseum Hoeksche Waard in Heinenoord.

Centrale locatie
 
De Hoeksche Waard leent zich prima als rustige uitvalbasis naar de grotere steden. Historisch Dordrecht en cultureel Rotterdam zijn snel te bereiken.

Misschien wel het enige nadeel; wie via Dordrecht de Hoeksche Waard wil bezoeken, moet tolgeld betalen voor de Kiltunnel. Dit is een van de twee tunnels in Nederland waar nog tolgeld betaald moet worden. Laat je hierdoor vooral niet weerhouden: in de Hoeksche Waard ruik je de natuur en beleef je prachtige polderlandschappen!

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming.
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent TravelButlers
  Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
   
Niet inbegrepen : Ophaalservice
  Reis- en annulatieverzekering
  Andere maaltijden
  Drank
  Excursies
   
Toeslag single : 40€ per nacht

 

 

logo jpstours 316906