De vereniging `Eifel zu Pferd´ (Eifel op het paard) zorgt voor de rijdende gast en zijn viervoetige begeleider. Ze bieden een ongekende natuurervaring in een ongeschonden landschap met goede gastronomie en een comfortabel logement voor ruiter en paard.

 

 

 


Met meer dan 50 ruiterpensions, die op kwaliteit gecontroleerd werden en over een ruim netwerk door de hele Eifel uitgestrekt zijn, bieden de ruiterstations op paarden afgestemde weidepaddocks alsook open stallingen en boxen voor de perfecte accomodatie van de paarden. Vlakbij het drielandenpunt Duitsland-België-Luxemburg strekt zich het natuurlandschap Eifel uit tot Aken, Keulen, Bonn, Koblenz en Trier. 

De Schneifel is een gebied, een heuvelrug, in de Eifel dichtbij de Belgische grens in het natuurgebied Hoge Venen-Eifel. Het gebied bestaat uit een smalle strook van circa 20 kilometer die loopt van het plaatsje Brandscheid (dichtbij Prüm), in noordoostelijke richting, naar Ormont. De doorgaande weg L20 loopt dwars door het gebied heen.

De naam Schneifel is samengesteld uit twee woorden; “Schnee” (sneeuw) en Eifel. Het gebied heeft zijn naam te danken aan het feit dat hier in de wintermaanden vaak sneeuw voorkomt en het doorgaans langer ligt dan in de rest van de Eifel. Dit komt door de vochtige luchtstroom uit westelijke richting én de hoge ligging van de Schneifel.

De Schneifel vormt de hoogste heuvelrug van de Eifel, met een top van 697,3 meter. Dit is de top van de Schwarzer Mann, de op drie na hoogste berg van de Eifel. De Hohe Acht (747 meter) en Ernstberg (698,8 meter) zijn de hoogste bergen van de Eifel, waarvan de Ernstberg tevens de hoogste vulkaan is van de (west) Eifel.

 

 

Wanneer je over de doorgaande weg, de L20, rijdt door de Schneifel, over de Schwarzer Mann, kom je twee opvallende objecten tegen. Dit zijn de 224 meter hoge, rood-wit gestreepte televisiemast en het voormalig Amerikaanse, militaire radarstation Prüm Air Station.

Ook kan hier prachtig gewandeld en gefietst worden. Er zijn uitstekende fiets- en wandelpaden over de lengte van de Schwarzer Mann met routes door het bos en langs prachtige dalen. Hier is onder andere uitzicht op het drie-landen-punt (Luxemburg, Duitsland, België) en de dorpjes Buchet en Bleialf.

Reisdatum : Zondag 21 juli 2019 tot zondag 28 juli 2019 
Reiscode : 2107201901AR
Reisdagen : 8D/7N
Reissom : €850
Uw Travelbutler :   Wilfried Meganck
Zakgeldadvies : 50€ per dag
Afstand : 210km

 

Verdwenen paden door de donkergroene bossen volgen of een galop op het zachte grasland genieten – voor ruiters is de Eifel een echt eldorado.


  

Op een heuvelrug tussen de bossen ligt onze nieuwe locatie, in het dorpje Kopp, centraal gelegen tussen Prüm en Gerolstein. Verdwenen paden door de donkergroene bossen, eindeloze vergezichten, kabbelende beekjes, natuurlijke bronnen, groene velden, vulkaankraters en ijsgrotten...zijn slechts een greep uit het afwisselende landschap van de prachtige Vulkaan Eifel.

Eifel Seasons

Bij Sophie en Sven

Kapellenstrasse 15
54579 Schlausenbach (Auw bei Prüm), Deutschland

 

De geschiedenis van de Eifel is uiterst divers. Vele volken en culturen hebben in de loop van de millenia hier hun sporen getrokken. Een grote schat aan indrukwekkende kastelen, burchten, kloosters en kerken herinnert aan de machtomstandigheden van de laatste eeuwen. Schilderachtige dorpen en kleine steden betoveren met vakwerkhuizen en stadsvestingen. Op zoektocht naar natuurbelevenis bent u in de Eifel aan de goede plaats. In een regio die over grenzeloze natuurparks, een Nationaal Park en een landschap beschikt die uit water en vuur is onstaan. De uitzonderlijke natuurruimtelijke en landschappelijke diversiteit maakt van de Eifel een vooraanstaande `natuur-belevenis-regio´.


  

De Eifel en de gebieden rond Trier, het Saarland, Hunsrück, Moezel-Saar en Luxemburg waren eens nederzettingen van mensen uit het mediterrane zuiden. De Romeinen. Zij hebben de destijds hier woonachtige Kelten kennis laten maken met hun cultuur en in hun architectuur, kookkunst en cultuur. Het toeristische netwerk `Romeinse Routes´ zorgt ervoor dat dit aantrekkelijke erfgoed gemakkelijk toegankelijk wordt. Tijdens spannendebezichtigingen, wandel- en fietsroutes wordt daarbij het ontdekken gecombineerd met zinnenprikkelend genieten.


 

Wij overnachten hier op basis van vol pension, ontbijt, lunch of pick-nick en een overheerlijk diner.Twee kamers van 4 pers en 2 kamers voor 2 personen, 2 gemeenschappelijke badkamers.  Het is mogelijk om hier op de boerderij deel te nemen aan de maaltijden.  Het is mogelijk om elke dag te rijden en de paarden mee te verzorgen.

In samenwerking met :

Eifel Seasons

bij Sven & Sophie

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Maaltijden op basis van half pension
Overnachtingen op basis van meerbedkamers
Niet inbegrepen : Ophaalservice
Reis- en annulatieverzekering
Uitstappen en dranken
Paardrijden - Huifkartocht - afhankelijki van de deelnemers
Bijzonderheden : Handdoeken meenemen