Kent, een bekend landschap. Dover, Folkstone of Canterbury klinken vertrouwd in de oren. Misschien ook Leeds Castle, aan de autoweg naar Londen. Maar Kent verdient meer. Niet alleen omdat het terecht “de tuin van Engeland” wordt genoemd, maar vooral door zijn rijkdom aan kastelen, landhuizen, merkwaardige dorpen en gehuchtjes, zijn karakteristieke pubs en zijn vriendelijke mensen te midden van een nog vaak ongeschonden natuur.

 

 

 

Eén ding is wel zeker, je zult de grote wegen moeten verlaten, want net datgene wat Kent zo typisch maakt, ligt verborgen, diep in het groen. Kent is een prachtig graafschap met glooiende landschappen, dromerige dorpjes, levendig marktplaatsjes en pittoreske havenstadjes. Nergens in Engeland treft u zoveel culturele en historische bezienswaardigheden als in Kent: ruines, kastelen, Normandische kerkjes, musea, tuinen en themaparken.

Reisperiode : Zaterdag 20 juli 2019 tot zaterdag 27 juli 2019
Reisdagen : 8D/7N
Reiscode : 2007201901M
Reissom : 810 €
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Zakgeldadvies : 50 € per dag
Uw Travelbutler :   Magda en Viktor

 

Van de omgeving van Kent / Zuid-Engeland gaat een onweerstaanbare charme uit. Waai uit in de zeebries op een van de kustpaden of raak betoverd door plattelandsdorpjes of schitterende tuinen van Kent / Zuid-Engeland. In de loop der jaren hebben er veel beroemde schrijvers gewoond in Kent / Zuid-Engeland. Nog veel meer befaamde auteurs hebben zich erdoor laten inspireren. De historische steden, het platteland en de kust zult u ongetwijfeld al gezien hebben als decor bij films en tv-series. Een kant van de Britse geschiedenis is terug te zien in de kastelen, paleizen, forten en landhuizen van Kent / Zuid-Engeland. Het gebied is sterk verbonden.

 


Groot-Brittannië en Noord-Ierland ofwel het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland (officieel: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland; afkorting: UK), wordt gevormd door een eilandengroep in Noordwest-Europa.  Het Verenigd Koninkrijk omvat de vroegere koninkrijken Engeland en Schotland en het voormalige prinsdom Wales, alle gelegen op het eiland Groot-Brittannië. Ook Noord-Ierland hoort dus bij het Verenigd Koninkrijk, maar ligt op het eiland Ierland. Verder zijn er nog een aantal bekende en minder bekende eilanden(groepen) waaronder: de Orkney Islands en de Shetland Islands in het noorden, de Hebriden in het westen, Anglesey en Man in de Ierse Zee, Wight en de Kanaaleilanden in Het Kanaal.  De Kanaaleilanden en het eiland Man behoren staatsrechtelijk niet tot het Verenigd Koninkrijk maar vallen direct onder de Britse Kroon. Ook wetgeving van de Europese Unie is over het algemeen niet van toepassing op deze eilanden.  Om het nog wat ingewikkelder te maken: als er in de literatuur of in de media over de Britse eilanden gesproken wordt, bedoeld men Groot-Brittannië en Ierland. 

 

 


De stad Canterbury dateert al uit de Romeinse tijd, maar is pas echt beroemd geworden door het boek “The Canterbury Tales” van Geoffry Chaucer. Canterbury heeft haar middeleeuwse karakter weten te bewaren.  Wilt u tijdens uw verblijf ook nog iets van de rest van het Graafschap Kent zien dan is dat geen enkel probleem. Maidstone en Royal Tunbridge Wells liggen op minder dan een uur rijden. 0f maak gewoon een zwerftocht door het golvende Kentse landschap met z’n prachtige vergezichten.  De Britse munteenheid is de Britse pond (Great British Pound -sterling- / GBP). Het symbool voor pond is £. 

 

Inbegrepen : Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
Reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Maaltijden op basis van ontbijt.
Overnachting op basis van 2 personen per kamer
Overzet Calais - Dover
Niet inbegrepen : Ophaalservice
Reis- en annulatieverzekering
Andere maaltijden
Uitstappen
Toeslag single : 50€ per nacht