De vakanties zijn voorbij. Wij staan voor de winter en misschien hebben jullie nog even zin voor een uitwaaiweekend aan de Belgische Kust.  Graag nodigen wij u uit voor deze voortreffelijke weekend aan de Belgische Kust. Gasten die graag stappen of wandelen zijn welkom.   De zeer moderne jeugdherberg ligt recht tegenover een mooi duinengebied en op circa 10 minuten wandelafstand van het zeer brede strand dat Blankenberge kenmerkt.  Folklore, musea en pretparken kunnen een mooie aanvulling zijn voor uw programma op minder zonnige dagen: o.a. de garnaalvissers te paard, de abdij Ter Duinen, het Visserijmuseum, het Delvaux-museum en uiteraard Plopsaland voor de kleinsten.  Oostduinkerke en garnalen, ze zijn niet meer van elkaar te scheiden. Dit is de enige kustgemeente ter wereld waar nog garnalen te paard worden gevangen. Een machtig schouwspel dat heel wat bezoekers lokt. Het strand van de paardenvisser.

Stapperiode : Maandag 24 augustus 2020 tot vrijdag 28 augustus 2020
Reissom : €495
Aantal dagen : 5D/4N
Reiscode : 2408202001M
Uw Travelbutler : Japie Swings
Zakgeldadvies : 50€ per dag

 

Natuurlijk mag een Nationaal Visserijmuseum niet ontbreken aan de kust. Met een rijke museumverzameling voorgesteld in levensechte decors, een vissershuisje, een visserscafé en een erepark staat u aan het roer van dit museum.  In het museum leer je de geschiedenis van de Vlaamse visserij kennen. De rijke museumverzameling gepresenteerd in mooie decors wordt ontsloten door middel van interactieve presentaties en audiovisuele middelen. Diverse doe-elementen dragen in belangrijke mate bij tot een grote belevingswaarde van het museum. Het kustvissersvaartuig OD.1 "Martha" met daaronder de onderwaterwereld met de Noordzeeaquariums vervolledigen het geheel.

Op zaterdag staat er meestal een wandeling op het schema langsheen de kust, doorheen de duinen. Afhankelijk van de gasten is het ook mogelijk om terug te komen met de tram. Dus neem zeker jullie gratis abonement mee voor de lijnbussen.

 

 


Met haar grote diversiteit aan natuur en cultuur is Zeeland een paradijs voor wandelaars. Vrijuit wandelen in een van de vele natuurgebieden, slenteren langs het strand, of een ontdekkingstocht met GPS. Of het nu een wandeltocht of een wandelvakantie is: Zeeland ligt aan je voeten. 

De kust van Nederland heeft meer te bieden dan alleen zandstrand. Het Hollands Kustpad zal u daarvan overtuigen. Het voert door een aantal fraaie duingebieden, waaronder Meijendel en het Noord-Hollands Duinreservaat. Blanke toppen worden afgewisseld door vochtige duinvalleien, dicht struikgewas en geurige dennenbossen. Diverse keren wandelt u over het strand, bijvoorbeeld bij Monster, Egmond en bij de badplaatsen Kijkduin en Noordwijk. En ook de historische stadscentra van Den Haag en Haarlem komen aan bod, evenals de bollenvelden, de havens en zeeweringen. Geen wandeldag is hetzelfde op het Hollands Kustpad! Het Hollands Kustpad maakt onderdeel uit van het Noordzee Kustpad (North Sea Trail).

Het 'Nederlandse Kustpad' maakt onderdeel uit van het internationale Noordzee Kustpad (North Sea Trail). Lokale partners rond de gehele Noordzee, van Denemarken tot Engeland werken in het samenwerkingsverband Coast Alive samen aan de ontwikkeling van kustpaden tot een netwerk van samenhangende wandelroutes.

In Nederland verbindt het Noordzee Kustpad alle onderdelen van het Nederlandse Kustpad (Deltapad, Hollands Kustpad, Friese Kustpad en Wad- en Wierdenpad, tezamen LAW 5) tot het langste aaneengesloten wandelpad in Nederland (725 km).Deze paden sluiten weer aan op andere Europese kustpaden.

 

 


Wandelen is gezond ... 

Wandelen over strand, door de duinen en over de Nederlandse dijken is leuk én gezond. Lopen is een vorm van beweging die voor bijna iedereen geschikt is. Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij de preventie van overgewicht en gezondheidsproblemen. Onderzoek suggereert dat wandelen ook een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid. Wie knapt er niet op van een dag flink uitwaaien?

 

... en ook nog goed voor de economie

 

 

Naast gezondheid en plezier geeft wandelen tevens een impuls aan de locale economie. Horeca onderweg is belangrijk voor de wandelaar, en overnachtingsplekken en recreatie varen wel bij wandelaars. Kleinschalige projecten, zoals de verkoop van eigen producten door boeren aan huis, zien het licht zodra wandelaars aan de horizon verschijnen. Ze maken een regio levendig en interessant, ook voor andere recreanten.

 

 

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. In de zomer is het hier druk, maar gezellig. Het dorp doet met zijn oude panden pittoresk aan, maar het zijn vooral de brede en schone stranden van Domburg waar veel mensen op afkomen. Hier vindt u overal strandpaviljoens en strandcabines. Loopplanken op het strand maken het makkelijk om met kinderwagens of rolstoelen het strand op te komen. Wilt u vliegeren? Ga dan na naar het Oosterstrand of het Westerstrand.

Pal achter het duingebied bevindt zich de kern van het dorp. Naast de moderne faciliteiten vindt u hier ook veel cultuurhistorie. Aan het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Zo ook Piet Mondriaan. Om te ontdekken waarom hij juist naar Domburg kwam, kunt u de Mondriaanroute nemen

 

 


Cadzand en de aangrenzende badplaats Cadzand-Bad liggen aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen. Het dorp is een prima startpunt voor een dagtochtje. Denk alleen al aan het mooie strand, een paradijs voor verzamelaars van haaientanden. Achter het smalle duingebied, waar een enorm aanbod aan appartementen en hotels te vinden is, loopt de Boulevard de Wielingen. Langs deze unieke wandelpromenade staan Griekse zuilen en designstraatverlichting - alsof u over de Acropolis loopt.Domburg ligt aan de rand van het natuurgebied ‘de Manteling’. Dit is een uniek bos aan de duinrand waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Het bos strekt zich van Domburg tot Oostkapelle en er is een enorme diversiteit aan planten en dieren te vinden. In het Zeeuws biologisch museum Terra Maris komt u alles te weten over de flora en fauna van de Manteling.

Ontdek het binnenland van Zeeuws-Vlaanderen via het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelpaden. De historische plaatsen Sluis en Oostburg mag u zeker niet misschien, in beide plaatsen vindt u uitstekende accommodatie. En ook Hulst en Terneuzen zijn een bezoek waard. Bezoek het Zwin, een natuurgebied vlakbij Cadzand waar de duinen plaats hebben gemaakt voor het getij dat dit prachtige gebied nu vormgeeft. De veerpont brengt u snel naar Vlissingen of Middelburg. Of maak een uitstapje naar de Belgische kust of de Vlaamse culturele steden die op steenworp afstand liggen.

Ten noorden van Cadzand vindt u Nieuwvliet-Bad. Deze badplaats biedt een grote variëteit aan accommodatie vlak naast de duinen. Nieuwvliet-Bad is niet zo groot, maar het is een heerlijke plaats om te verblijven als u echt van plan bent uw vakantie aan het strand door te brengen. Nieuwvliet ligt een paar kilometer verderop en heeft een prima winkelaanbod.

Vlissingen is een levendige badplaats die elk jaar duizenden bezoekers trekt. Naast de aantrekkingskracht van de strandlocatie biedt Vlissingen ook talloze strandpaviljoens en een afwisselend nachtleven. Er zijn ook attracties in de buurt, zoals het Arsenaal, die ideaal zijn voor een dagje uit voor het hele gezin.

 

 

 

De belangrijkste attracties van Vlissingen zijn de boulevard en de mooie stranden. Je zou bijna vergeten dat er in de stad ook 300 monumenten staan waar de stad zijn maritieme karakter aan ontleent. Het wilde verleden van Zeeland wordt in beeld gebracht in het gemeentemuseum muZEEum. Een vrolijke piratenwereld en een leerzame rondleiding door de Noordzee worden gecombineerd in Het Arsenaal. En tot slot biedt Vlissingen ook ruimte voor allerlei watersportactiviteiten

 

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
  Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  Maaltijden op basis van ontbijt.
  Overnachtingen op basis van twee personen per  kamer
   
Niet inbegrepen : Ophaalservice
  Andere maaltijden
  Dranken
  Uitstappen