JPS Tours, een engagement om iedereen een fijne tijd te bezorgen!

 

 

JPS Tours is een dynamisch bedrijf dat zijn wortels kent in de sociale sector. Als opvoeder was ik verbonden met het MPC Terbank te Heverlee met als opdracht het uitbreiden van een dienst die zich vooral zou richten op het invullen van vrije-tijd. Vragen die zich voortdurend stelden waren: wat kan die gasten boeien, wat kunnen zij financieel aan, welke activiteiten kunnen wij zelf aanbieden, op welke diensten moeten wij een beroep doen buiten de muren van de instelling, enz.

 

Ook de invulling van de verlofperiode was een zware opdracht. De meeste gasten verbleven praktisch fulltime in de instelling en dan komt natuurlijk de vraag: wat kunnen wij aanbieden gedurende een verlofperiode? Ons oog viel op speelpleinen en voor de betere gasten een trekking met rugzak en tent zowel in het binnenland als buitenland. En als kers op de taart organiseerden wij de challenge voor gasten met een mentale handicap, een spiegelorganisatie voor de challenge onder de bedrijven. 

Nadien heb ik als opvoeder-groepchef de dienst ontspanning begeleid in het bezigheidstehuis “De Egel” in Sint Niklaas. Dit is een tehuis voor gasten met een zwaar tot diep mentale handicap. Uiteraard spelen hier andere noden en grieven, ook op het vlak van begeleiding moeten wij andere faciliteiten aanspreken.  Vanuit deze ervaring en vanuit de nood om met dit soort van cliënten op reis te gaan, stelde zich de vraag van naar waar, hoe, wat, wie en wanneer.

 


JPS Tours komt tot leven in 1998 en organiseert boeiende reizen, te gekke weekends en gerichte dagtrips in samenwerking met Aksent vzw. Wij serveren een originele mix van natuur, cultuur, actie en natuurlijk genieten. Uw reisgezelschap bestaat uit een groepje die vanuit het hele Vlaams landsgedeelte komen en een reisbegeleid(st)er die samen met u op verkenning gaan. Bij JPS Tours reis je niet zomaar alleen om te reizen, wij proberen ook met de plaatselijke bevolking in contact te komen, op een verantwoorde manier. Andere streken leren kennen, andere culturen, ook binnen onze dagreizen komt dit zeker uitgebreid aan bod. 

 

 


 

 

 

Fair Tourism streeft naar eerlijker toerisme, waarbij de natuur behouden wordt en de lokale bevolking actief betrokken is. Het doel van de stichting is om jou als consument hierover te informeren, zodat jij ook op vakantie gaat met respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking.

 

 


We willen natuurlijk allemaal dat toekomstige generaties ook nog kunnen genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Door mensen enthousiast te maken voor duurzaam toerisme hopen wij op bewustwording voor het belang van behoud van natuur en milieu en betrokkenheid van de lokale bevolking op toeristische bestemmingen. Deze website staat bol van (achtergrond) informatie over duurzaam toerisme en hoe je hier als reiziger aan bij kan dragen. 

 


Enkele tips: 

  • Respecteer de gewoonten en cultuur van uw vakantieland;
  • Let op dat u gepast gekleed gaat in sommige kerken en tempels;
  • Fotografeer niet ongevraagd mensen die duidelijk te kennen geven daarvan niet gediend te zijn;
  • Tracht u bescheiden op te stellen bij bepaalde rituelen, zoals begrafenissen en bruiloften etc.;
  • Koop nooit beschermde planten en dieren of daarvan gemaakte souvenirs;
  • Gebruik niet meer water dan nodig is. Water is in veel landen schaars;
  • Doe het licht en airconditioning uit bij het verlaten van uw hotelkamer en geef aan dat uw lakens en/of handdoeken nog wel een dagje extra mee kunnen;
  • Wij zijn voorstander van lokaal gefabriceerde consumptiemiddelen. Probeer daarom het lokale voedsel en de lokale drankjes eens uit;
  • Belast de natuur niet met uw afval. Ook al geeft de locale bevolking, o.a. in Mongolië, soms niet het goede voorbeeld, deponeer uw afval op de daarvoor bestemde plaatsen.

 

VZW Het Aksent

Neemt u tussendoor gewoon mee op verkenning tijdens één van onze dagreizen, weekends, allemaal in een origineel kleedje en voor ieders wat wils. 

Neem eens een kijkje op de website van Het Aksent :

www.hetaksent.net

 

Alvast veel reisgenot voor het jaar 2018 !!!