Voor uw vakantie in het uiterste westen van Duitsland heeft Rheinland-Pfalz niet alleen prachtige natuur te bieden, maar ook interessante bezienswaardigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld spannende uitstapjes maken naar burchten en kastelen of schilderachtige stadjes. Ontdek spannende evenementen tussen de Eifel, de Moezel en de Rijn, bijvoorbeeld ‘Rijn in Vlammen’ en de wijnfeesten. Kom eens helemaal tot rust in onze ‘wellness-oases’, wandel over de Eifelsteig en andere langeafstandswandelpaden of ga op ontdekkingstocht over een van de fietspaden langs de Rijn en de Moezel. Het is volop genieten geblazen in Duitslands wijngebied nr. 1!

pfalz


Kortom: In Rheinland-Pfalz geniet u met het hele gezin van een paar dagen weg of een hele vakantie.

Reisperiode : Maandag 30 december 2019 tot vrijdag 3 januari 2020
Reiscode : 3012201602M
Reissom : €495
Reisdagen : 5D/4N
Uw Travelbutler :  Wilfried Meganck
Bijzonderheden : Denk zeker aan uw identiteitskaart
Zakgeldadvies : Voorzie 40€ per dag

 

Een goed glas wijn en lekker eten horen gewoon bij elkaar. Het maakt daarbij niet uit, of het de exclusieve topkeuken of een broodmaaltijd bij de wijnboer betreft. In het WijnRijk zijn vele wijnboerderijen en –schenkerijen te vinden waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Hier geeft men de voorkeur aan streekgerechten met ingrediënten uit de eigen tuin. De beste producten uit de regio worden vaak in de spotlights gezet: bijvoorbeeld met het regionale merk SooNahe. De uiterst milde temperaturen zorgen dat eetbare kastanjes, witte kool, perziken, abrikozen en amandelen hier prima kunnen groeien. Karakteristieke gerechten zijn “Kohlrouladen” (gevulde rolletjes van witte kool), zuurkool met ribbetjes en “Dippekuchen” (aardappelgerecht). De “Saumagen”, letterlijk de maag van een zeug, een vleesgerecht met varkensvlees en aardappelen, kreeg in de politiek zelfs wereldfaam en in de herfst is er niets lekkerder dan “Federweisser met Zwiebelkuchen” (witte wijn met uientaart).

 

 

Zacht glooiende heuvels aan de rand van het Paltserwoud, het warme, zonnige klimaat en het weidse panorama over de wijngaarden vormen het decor van uw vakantie in de Palts, of beter gezegd aan de zuidelijke Weinstraße. Roze amandelbloesem in het vroege voorjaar, overvloedige zonneschijn in de zomer, druivenpluk en wijnfeesten op warme herfstdagen en heldere lucht in de zachte winter passen helemaal in dit kleurrijke beeld.

 

De laatste vulkaanuitbarsting in de Eifel was 10.000 jaar geleden en sporen van de vurige geschiedenis van de Eifel zijn ook tegenwoordig nog te zien. U begint de dag in Daun en brengt een bezoekje aan de drie maaren, vulkanische kratermeren, ook bekend als de “ogen van de Eifel”. Ook de koudwatergeiser “Wallender Born” is een overblijfsel van borrelende vulkanen. Geniet tussen de middag van regionale lekkernijen in de idyllische molen in Üdersdorf. Vervolgens kunt u kiezen uit een wandeling over het Lieserwandelpad, een deel van de spectaculaire Eifelsteig, naar een prachtig panorama-uitzicht op burcht Manderscheid, die verrijst boven het Lieserdal (circa 4 uur). Als u met de auto naar Manderscheid rijdt, dan mag een bezoekje aan het Maar Museum niet ontbreken. Hier zijn onder andere een fossiel van een prehistorisch paard en de eerste gefossileerde luis ter wereld te zien, of maak een ritje met de Terranaut© simulator naar het binnenste van de aarde en zie hoe een maar ontstaat. Beide tochten eindigen met een overnachting in Kastellaun, een mooi stadje aan de voet van een indrukwekkend fort in de Hunsrück, vlakbij de Rijn en de Moezel.

 

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travel Butlers
Maaltijden op basis van ontbijt en diner
Overnachtingen op basis van twee personen op een kamer
Niet inbegrepen : Ophaalservice
Reis en annulatieverzekering.
Andere maaltijden
 Diner met Nieuwjaar
Toeslag single : €40

 

JPS Wit