Aan het 65 km lange zandstrand van de Belgische kust liggen een vijftiental badplaatsen. Ze hebben elk hun eigen karakter en sfeer. De lange zandstranden die zacht afhellen naar de zee zijn ideaal voor de kinderen. Elke badplaats heeft bewaakte zones met redders. De vakantiegangers kunnen er genieten van een gezonde zeelucht die rijk is aan jodium en zout.

De Belgische kust biedt een hele waaier aan sportieve en recreatieve activiteiten; u kunt er zeilen, vissen, een fiets huren of een gocart.

De zomermaanden zijn de drukste periode voor de kust. Maar ook andere seizoenen hebben hun charme, hoewel zonnebaden er dan niet bij hoort. Alternatieven zijn er genoeg aan de kust. Vlakbij ligt Brugge, één van de mooiste kunststeden van België. Een bezoek aan deze historische stad is een must.

 

Oostende
De heerlijke kust van Oostende heeft prachtige stranden te bieden en een mooie boulevard. Maar er is meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Fort van Napoleon of wandel langs de Atlantikwall met daarlangs overblijfselen van onder andere kanonnen en bunkers. Qua musea heb je meerdere mogelijkheden. Zo is er het indrukwekkende Mu.Zee met zijn hedendaagse kunst of kun je in de haven het oude zeilschip ‘de Mercator’ bezoeken. 

Blankeberge 
Het lijkt alsof de toerist centraal staat in deze populaire badplaats. In de zomermaanden worden er zelfs toeristentreinen ingezet om de toeloop te verwerken. Het brede strand en de mooi pier trekken veel toeristen en dagjes mensen aan. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het reptielenhuis Serpentarium met zijn slangen, schildpadden, leguanen en spinnen. Of breng je een bezoek aan het Sea Life Centre waar de onderwaterwereld centraal staat. In de stad zelf zijn een aantal historische bezienswaardigheden te vinden zoals het Belle Epoque Centrum, het oude stadhuis, een oud vissershuisje ‘huisje van Majutte’ en de Paravang in de haven waaronder je heerlijk kunt rusten en genieten van het bijzonder fraaie uitzicht.

 

Kerstmis en Nieuwjaar aan de Belgische Kust

Reisdatum : Maandag 23 december 2019 tot vrijdag 27 december 2019
Reiscode : 2312201902M
Reissom : €495
Reisdagen : 5D/4N
Uw Travelbutler  Viktor en Magda 
Zakgeldadvies : 40€ per dag
 Bezetting:
Reisdatum : Maandag 23 december 2019 tot maandag 30 december 2019
Reiscode : 2312201903M
Reissom : €730
Reisdagen : 8D/7N
Uw Travelbutler  Viktor en Magda 
Zakgeldadvies : 40Euro per dag
 Bezetting:
Reisdatum: Maandag 23 december 2019 tot vrijdag 3 januari 2020
Reiscode: 2312201904M
Reissom: €1295
Reisdagen: 14D/13N
Uw Travelbutler: Viktor en Magda 
Zakgeldadvies: Voorzie 40€ per dag
Bezetting
 
Reisdatum : Maandag 30 december 2019 tot vrijdag 3 januari 2020
Reiscode : 3012201901M
Reissom : €495
Reisdagen : 5D/4N
Uw Travelbutler  Viktor en Magda 
Zakgeldadvies : 40Euro per dag
 Bezetting:
Reisdatum: Vrijdag 27 december 2019 tot vrijdag 3 januari 2020
Reiscode: 2712201901M
Reissom: €730
Reisdagen: 8D/7N
Uw Travelbutler Viktor en Magda 
Zakgeldadvies: 40€ per dag
Bezetting:   

 

De Panne 
Tegenwoordig wordt deze badplaats wat vaker bezocht in combinatie met het vlakbij gelegen pretpark ‘Plopsaland’. Het is dan ook een ideale combinatie, gezien de afstand. Er is zelfs een tramverbinding gelegd om het nog makkelijker te maken. Daarnaast heb je in de Panne het prachtige natuurreservaat De Westhoek. Het park telt een kleine 340 hectare met daarin het Calmeynbos, Krakeelduinen, Oosthoekduinen, een prachtig strand en het natuureducatiecentrum De Nachtegaal. Als je op zoek bent naar meer actie, dan moet je zeker eens een ritje maken met een zeilauto op het strand.

Middelkerke
Het grootste strand van België is hier te vinden. Naast het vertier op het strand is er voldoende te beleven en te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de ‘Dronkenput’. Hier wilde men een waterput creëren als watervoorziening voor de grote toestroom van toeristen. Al snel ging deze waterbak schuin hangen onder het gewicht. Hierdoor heb je het gevoel scheef te staan naast deze waterbak, wat een vreemd gewaarwording is. Er is ook een museum te bezoeken die geheel gewijd is aan een dagje aan zee. Zo zie je een reeks badkleding waarvan enkele hilarische exemplaren zijn. Of bekijk de verschillende architectuur en hoe deze veranderd is door de tijd. Het Kunsthistories museum is te vinden aan de Joseph Casselaan in Middelkerke. Het jaarlijkse stripfestival op de Zeedijk is een aanrader. Vele kunstenaars, tekenaars en andere liefhebbers zorgen er voor dat de striphelden tot leven komen. Natuurlijk ontbreken de beroemde Suske en Wiske hier niet.

Beaufort Beeldenpark aan Zee
Elk jaar vormt de Belgische kust zich tot een waanzinnig decor van uiteenlopende kunstobjecten. Elke badplaats vanaf Knokke tot aan de Panne maakt onderdeel uit van dit beeldenpark. Sommige exemplaren maken een lugubere indruk en andere zijn weer overweldigend in uiterlijk of omvang. Met behulp van een wandelgids wordt er een route uitgestippeld langs de vele Beaufort kunstwerken.

Japanse Tuin ‘Shin Kai Tei’
In het Koningspark te Oostende ligt deze schitterende Japanse tuin. Het staat symbool voor de geschiedenis tussen België en Japan. Al wandelend door deze tuin, welke aan de kust ligt, zul je verrast worden door de schoonheid en de verschillende landschappen die er gecreëerd zijn. Met name de als schildpad gevormde vijver is een plaatje om te zien.

Oostduinkerke
Waar andere badplaatsen bekend staan om hun vertier, is het in deze badplaats om zijn natuur. De Oostduinkerkse duinen hebben hier de overhand. Aan dit fraaie strand wordt nog altijd op een zeer ouderwetse manier garnalen gevangen, namelijk te paard. Het paard trekt hierbij een sleepnet achter zich aan in de branding. In het dorp zijn een aantal musea te vinden, waaronder het Nationaal Visserij Museum. Ook is er het Heemkundig museum Florishof te bezoeken, waar je een prima beeld krijg over het leven anno 1900.

 

 

Wij zijn te gast in het schitterende VAYAMUNDO. 

Vayamundo Oostende - Apartments ligt aan het strand in Oostende. Het biedt vrij uitzicht op zee en beschikt over een binnenzwembad en een restaurant. Er wordt entertainment verzorgd voor alle leeftijden. De appartementen bieden gratis WiFi. Casino Kursaal ligt op 3,5 km afstand en het is 2 km naar de paardenrenbaan Wellington. De appartementen bieden een terras en een lichte zithoek. Er is een volledig uitgeruste kitchenette met een oven en een koelkast. Uw badkamer is voorzien van een bad of een douche. Gasten van Vayamundo Oostende - Apartments kunnen gebruikmaken van een fitnessruimte en ontspannen in een sauna. Een partijtje tennis of het huren van fietsen voor het verkennen van de kust is hier ook mogelijk.

 

 

 

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Maaltijden op basis van ontbijt en diner
Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
Niet inbegrepen : Ophaalservice
Andere maaltijden
Dranken
Reis- en annulatieverzekering
Diner met Kerst of Nieuwjaar