Bij Sojka Resort kom je niet zomaar een land of streek verkennen, je komt Liptov „ondergaan“. Een vakantie kan het ganse jaar door. Elk seizoen heeft zijn eigen pracht, zijn eigen sfeer. Kies zeker eens voor een vakantie in Sojka Resort. Je zult er worden ontvangen met een Slovaakse gastvrijheid, maar in je eigen taal.

 

Sojka Resort is gelegen in het midden van de Liptov-regio, verscholen in de stilte van het dorpje Malatíny. Het is geen hotel zoals je het gewoon bent, maar een klein areaal met enkele gebouwen in authentieke bouwstijl, gezellig ingekleed in een sfeervolle tuin. Een plek waar je écht tot rust komt, waar je je meteen thuis voelt.

 Slowakije is een bergachtig land met een rijke historie en wordt wel het culturele kruispunt van Europa genoemd. In verschillende berggebieden liggen wintersport gebieden maar juist in het voorjaar en in de zomer is het een mooi land om met de auto te verkennen. Ontdek de uitgestrekte bossen, hooggebergtes, kronkelende rivieren, meren en watervallen.

 

Dicht bij het centrum van Bratislava zijn een aantal bossen en parken. Het grootste stadspark is Horsky park, een bergachtig park aan de voet van de Kleine Karpaten. Het Bratislavsky leny park is een bospark in de Kleine Karpaten van ruim 27 vierkante kilometer, in het bos leven onder meer reeën. Op de rechteroever van de Donau ligt het Janko Kra Park, één van de oudste stadsparken van Europa. 

 

Reisdatum :  Vrijdag 21 juni 2019 tot zondag 30 juni 2019
Reiscode :  2106201901M
Reissom :  1195€
Reisdagen :  10D/9N
Reisafstand :  1343km
Uw Travelbutler : 
Zakgeldadvies :  €45 per dag

 

Devin was oorspronkelijk een aparte stad, nu is het een buitenwijk van Bratislava. Devin is een belangrijke archeologische vindplaats met onder meer de ruines van het kasteel. De Devin Gate is een natuurlijke poort in de Donau vallei aan de grens van Slowakije en Oostenrijk en werd in de prehistorie al bewoond. In de middeleeuwen werden hier vijf kastelen gebouwd waaronder het kasteel van Bratislava en het Devin kasteel. Het Devin kasteel had een strategische ligging op een klif van 212 meter hoogte aan de samenvloeiing van de rivieren de Donau en de Morava. De naam van het kasteel is afkomstig van het Slowaakse woord “deva” dat meisje betekent. De Nun, Maiden toren of nonnentoren, bij het kasteel is een kleine uitzichttoren op een eenzame rots, volgens de legende sprongen verliefde meisjes hier naar beneden als hun liefde niet werd beantwoord.

 

 

Op de werelderfgoed lijst van Unesco staan zeven gebieden :  Vlkolinec, de historische stad Banska Stiavnica, Levoca met Spissky hrad, de grotten van de Aggtelek Karst en Slowaakse Karst, het beschermde stadsgebied van Bardejov, de voorhistorische beukenbossen van de Karpaten en de houten kerken van de Slowaakse Karpaten.Spissky hrad is een kasteelruïne en ligt in het oosten van Slowakije, het is een van de grootste groepen 13e en 14e-eeuwse militaire, politieke en religieuze gebouwen van Oost-Europa. De Romaanse en Gotische architectuur ervan is opmerkelijk goed intact gebleven.

 

 

Slowakije heeft een goed natuurbeleid en er zijn 23 grootschalige beschermde natuurgebieden, daarnaast zijn er nog honderden kleinschalige natuurgebieden. Het bosoppervlakte van het land is met ruim 44% zonder meer hoog te noemen. De warme en droge gebieden liggen vooral in het zuiden van Slowakije, de koudere gebieden liggen in het hele Tatra berggebied. Daar tussen in, de laagvlakte en het Donau gebied is het klimaat gematigd.

 

 

Slowakije ligt in Midden-Europa en grenst onder andere aan Tsjechië, Polen en Hongarije. Het land is voor een groot gedeelte bergachtig, de bergen zijn een deel van de Karpaten, een hooggebergte in Midden-Europa. In het noorden van Slowakije ligt het berggebied de Hoge Tatra, hier ligt ook de hoogste berg van Slowakije: de Gerlachovsky stit met een hoogte van 2.655 meter. De laagvlakte aan de rivier de Donau in het zuidwesten van het land is een vruchtbaar landbouwgebied. In het zuiden van het land ligt de Slowaakse Karst, een belangrijk kalksteengebied met veel druipsteengrotten, de grotten zijn werelderfgoed.

Onze vaste stek : 

Sojka, hotel en chalets***
Sojka s.r.o.
Malatíny 104
SK-032 15 Malatíny
Liptov, Slovakije

 

 

 

Het Relax Hotel Sojka ligt in het rustige dorpje Malitíny, in de regio Liptov tussen het Hoge en Lage Tatragebergte. Het beschikt over een wellnesscentrum met een binnenzwembad en een hot tub. Het Sojka is in een typisch Slowaakse stijl gebouwd en ligt te midden van mooie tuinen.

De kamers van het Relax Hotel Sojka zijn uitgerust met gratis vast internet. Ze beschikken eveneens over een satelliettelevisie, een dvd-speler en een kluisje. De badkamers zijn uitgerust met een douche.

Het hotel ligt in de buurt van de thermale bron van Besenova en het grote Aquapark Tatralandia. Het bevindt zich op een steenworp afstand van de prachtige grotten van Demänovská dolina, de houten kerk van Svätý Kríž en het openluchtmuseum van Pribylina.

Er is in de openbare ruimten gratis WiFi beschikbaar. Het hotel verzorgt in het hoogseizoen 1 keer per week live-optredens met folkmuziek. Het Sojka heeft verder een mooi terras en een speelplaats voor de kinderen. Er zijn ook vergaderfaciliteiten aanwezig voor zakenreizigers.

Het eigen restaurant serveert heerlijke Slowaakse en internationale gerechten. Gasten kunnen in de bar terecht voor een breed scala aan Slowaakse wijnen, evenals lokale en Belgische bieren.

 

Inbegrepen : Transfer naar de plaats van bestemming in twee dagen
Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
Maaltijden op basis van ontbijt en diner
Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
Tijdens de heen en terugreis op basis van ontbijt.
Niet inbegrepen :  Ophaalservice
Reis - en annulatieverzekering
Andere maaltijden en drank